Sport

Labdarúgás: győzelemmel rajtolt a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: győzelemmel rajtolt a SZEOL + FOTÓK

2017. augusztus 13., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel rajtolt a SZEOL + FOTÓK
szeol-pecs003kf

Remek mentalitásban futballozva, legyőzte a csoport favoritjának tartott Pécset a SZEOL a nyitófordulóban.

Több hiányzóval várhatta a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának rajtját a Pécs ellen: a szegediektől

Buzási Péter, Stefan Tomisic, Péter Antal

és

Szabó Attila

is hiányzott, így a kispadon a legidősebb mezőnyjátékos a 20 éves

Benkő Jakab

volt. Már a meccs első perceiben adódott egy-egy lehetőség mindkét csapat előtt, a SZEOL

Mihály Dávid

passza után

Nikola Maksimovic

révén veszélyeztethetett volna, majd

Rácz Lászlónak

kellett résen lennie

Frank Richárd

lehetőségénél. Az első negyed óra végén előbb Mihály Dávid került ziccerbe, de nem tudta ellőni

Gőcze Gergő

mellett, majd szinte a következő támadásból

Prokop Rostislav

nem tudott tisztázni a kapuját elhagyva, azonban

Gajág Gergő

faultja megakadályozta azt, hogy üres kapura lőhessenek a pécsiek. A félidő felénél már cserélnie kellett a baranyaiak mesterének,

Szabó Richárd

helyett

Kónya Kornél

állt be. Az oldalról belőtt labdáknál rendre a SZEOL kapusa volt az úr, így ezekből nem tudott helyzetet kialakítani a PMFC - mi több, négy perccel a szünet előtt Nikola Maksimovic kilépve a védők szorításából közelről mattolta Gőczét, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. Nem sokkal később a mecsekaljaiak kapusa saját csapattársát,

Fellait

tarolta le, amikor ismét Maksimovic próbált kibújni egy indítással - a szünetben így el kellett használnia harmadik cserelehetőségét a Pécs mesterének. A fordulás után hamar megduplázhatta volna előnyét a SZEOL, de

Beretka Péter

nem tudta átemelni a Pécs kapusát, majd negyed óra elteltével Frank keresztbe passzolt labdája után került nagy helyzetbe a Pécs, de maradt az 1-0. Ezt követően dominálni tudtak a vendégek, aminek az eredménye a hetvenedik percben lett meg: egy jobb oldali szöglet elment a röviden mindenki előtt, a hosszú saroknál érkező

Koller

pedig becsúszva egalizált, 1-1. Két perccel később Frank lőtte fölé

Mojzer György

visszagurított labdáját, majd az utolsó tíz perc következett, ahol érezhető volt, a Pécs nem elégedne meg az egy ponttal. Gólt viszont a SZEOL szerzett, Mihály Dávid vert meg a jobb oldalon két védőt is, majd centerezésére Beretka Péter érkezett a védők gyűrűjében, és bepasszolta a kapuba, így öt perccel a rendes játékidő letelte előtt újból előnybe kerültek a szegediek. Jött előre a Pécs minden mindegy alapon, viszont egyenlítési lehetőség már nem adódott előttük - a SZEOL legyőzte a nyitófordulóban a csoport favoritját, és győzelemmel kezdte az NB III-at.

Siha Zsolt

tanítványai a következő játéknapon augusztus 19-én a Budapest Honvéd második csapatának vendégei lesznek.

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző.
2017. augusztus 13., 17.30
SZEOL SC
PMFC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztens: Flinta Zoltán, Viczián Mátyás.
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

SZEOL SC - PMFC 2 - 1 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás).

SZEOL:

Prokop - Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Forró, Maksimovic (Papp Á., 86'), Kéri, Beretka (Benkő, 90+1'), Mihály (Rabatin, 89').

Edző:

Siha Zsolt.

PMFC:

Gőcze - Károly (Wittrédi, 59'), Frank, Fellai (Rácz Á. - a szünetben), Turi, Füredi, Kónya D., Puskás, Szabó R. (Kónya K., 23'), Koller, Mojzer.

Edző:

Márton Gábor.

Gól:

Maksimovic (23'), Beretka (85') ill. Koller (70')

Sárga lap:

Gajág (16'), Prokop (74') ill. Szabó R. (6'), Füredi (50'). Siha Zsolt:

"Nagyon jó csapatról beszélünk a Pécs személyében, amelyik bőven a favoritja a Közép-csoportnak. Nem azt terveztük, hogy kontrákra fogunk játszani, a srácok önbizalma azért nem verdesi az eget egy ilyen év után, mint a tavalyi. Félve futballoztunk az elején, szerettük volna többet birtokolni a labdát, de ez nem sikerült. Öt-hat lehetőségből sikerült kettőt értékesíteni, de nagy gondot okozott nekünk a pécsi szélsőknek és középpályásoknak. levédekezése, nem volt véletlen a tavaly rúgott majdnem száz góljuk. Meg kell jegyezzük, van néhány sérültünk, a héten Szabó Attila is lebetegedett, ma csak utánpótlás-korú játékosok ültek a kispadon."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Ez a vége! A SZEOL második góljára nem tudott válaszolni a Pécs, így bravúrgyőzelemmel kezdi a szezont Siha Zsolt együttese!
90+1'
Jön a harmadik szegedi csere: a másik gólszerző, Beretka is lejön, Benkő debütál a SZEOL-ban.
89'
Az iménti asszisztot jegyző Mihály helyett Rabatin a pályán.
87'
Jön az első szegedi csere: Maksimovic helyett Papp Ádám a pályán.
85'
GÓÓÓÓÓÓL! Ismét vezet a SZEOL, Mihály csinálta meg nagyon szépen a jobb oldalt, két védőt is átvert, majd középre passzolt, ahol az érkező Beretka bepasszolta a kapuba, szép akció után ismét előnyben a SZEOL!
81'
Ráfordulunk az utolsó tíz percre: még nem cserélt a SZEOL, így kulcskérdés lesz, hogy bírják majd erővel a szegediek a hajrát, miközben a Pécs jól láthatóan nem elégedne meg az egy ponttal.
78'
Pörgős meccs, Frank újabb lapos beadásába Rácz csúszik bele, majdnem így lett veszélyes, de Kéri végül kivágja a labdát.
77'
Beretka válaszol, méghozzá majdnem csattanósan! Lévai egy szép testcsel után ugratta ki Beretkát, aki egy átvétel után öt méterről az oldalhálóba lő.
74'
Prokop sárgul be reklamálásért, miután egy újabb pécsi szöglet után Gajág marad lent: a kapus azt sérelmezi, hogy könyökkel tüntették el a földön lent maradó Gajágot, kisebb lökdösődés is kialakul, végül lecsillapodnak a kedélyek.
72'
Majdnem fordít a Pécs! Megint a jobb oldalon építi fel a támadását a vendég együttes, Mojzer ismét vissza tud gurítani, a tizenkét méteren érkező Frank pedig kapásból fölé lő.
70'
Gól, egyenlít a Pécs... egy jobb oldali szöglet megy el a röviden mindenki előtt-között, a hosszún pedig becsúszva érkezik Koller, aki berúgja, 1-1.
64'
Mojzer verte meg védőjét az alapvonal mellett, és vezetné Prokopra - de már csak vezetné, mert a csel közben az alapvonalon túlról húzta vissza a befutott labdát.
62'
Ondrejó lép be a második hullámból a játékba jó ütembe, van is előtte terület a tizenhatoson belül, ám kissé kisodródik, így lövése elkerüli a kaput.
60'
Az első pécsi ziccer! Frank passzolhatta az ötös bal sarkáról keresztbe a labdát, ám Rácz a gólvonalról kivágta, az ott érkező Wittrédi végül a blokkba vágta a labdát, majd Prokop szedte fel - kellett a szerencse is, hogy maradjon a szegedi vezetés!
59'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a Pécs: Károly helyére Wittrédi érkezik a mecsekaljaiakhoz.
56'
Egy szabadrúgás Kónya Dávidtól, de Prokop látványos mozdulattal védeni tudja.
54'
Mihályt lökik fel a jobb oldalvonalnál, az ezért járó szabadrúgást ő végzi el, ám a középre érkező labdáját lehúzza Gőcze. A Pécs nem olyan ritmusban futballozik, mint a szünet előtt, a SZEOL pedig egyre nyugodtabban, higgadtabban tud játszani.
52'
Beretka! Közel állt a másodikhoz! Egy remek labdát kapott Ondrejótól, aki a védelem mögé beemelte, csak Gőcze állt vele szemben, Beretka is emelni akart, azonban Gőcze jó ütemben mozdult ki, és védte a lövést, marad az 1-0!
50'
Füredi nem húzza vissza a lábát, erre semmi szükség nem volt, szerencsére Rácz nem sérül bele - viszont a sárga érkezik Csonka Bencétől.
46'
A kisebb sérüléssel bajlódó Fellai nem jött ki a folytatásra, Rácz Áron a helyén.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyet cserélt a Pécs.
SZÜNET
45+2'
Vége az első félidőnek: eddig bátran, és ami még fontosabb, eredményesen is futballozik a SZEOL, amely az első játékrészt követően vezet a Pécs ellen.
42'
Ez is helyzet! Megint Maksimovicot próbálták kiugratni, aki két védő mellett indulhatott kapu felé, a kimozduló Gőcze saját emberét tarolja le, de pont nem a szegedi támadó elé kerül a labda.
41'
GÓÓÓÓÓL! Nikola Maksimovic lépett ki a balösszekötő helyén, majd ott hagyta védőjét is, Gőczére vezethette, és ellőtte a rövidet a kapus mellett, ezzel vezet a SZEOL, 1-0!
39'
Többször is Prokop kapuja körül köt ki a labda: egy távoli szabadrúgás fölé száll, majd két, lövésszerű beadást kell lehúznia a szegedi kapusnak, most nem tud kijönni a szorításból a SZEOL.
33'
Picit leült a meccs, több a pontatlanság mindkét oldalon a kezdéshez mérve, azonban nyílt a csata: a pécsiek fölénye is odalett, még ha labdabirtoklásban a hazaiakat verik is, de helyzetekben ez nem mutatkozik meg.
26'
Kis flipper a szegedi tizenhatoson belül: végül az ide-oda pattogó labda egy lesen álló pécsihez kerül, ezzel megússza a SZEOL. Az utóbbi percek inkább a Pécsről a szólnak, a SZEOL gyors támadásai most nem ülnek annyira, mint a meccs elején.
23'
Máris cserél a Pécs: Márton Gábor lekapja a besárgult Szabót, akinek a helyére Kónya Kornél érkezik a vendégekhez. Továbbra is lendületes, jó iramú mérkőzés.
16'
Gajágé az első szegedi sárga: egy felívelt labdára Prokop jött ki, azonban elvesztette a labdát, mivel üres volt a kapu, Gajágnak nem volt más választása, lerántotta ellenfelét.
15'
Ez ziccer volt! Mihály a labdaátvétellel vert át két védőt, majd le is futotta őket, Gőczével szemben állva, félmagasan leadott lövését azonban megfogta a pécsiek kapusa!
9'
Helyzet itt, helyzet ott: a szegedi kapu előtt Frank szerez labdát, majd a tizenhatoson belülre törve lő is, de Rácz kivágja azt - majd a kontrából Maksimovic megy el a szélen, akit felrúgni sem tudnak, lapos beadásánál végül Beretkát megelőzi egy pécsi védő.
6'
Szabó Richárdé a meccs első sárgája, aki Kérinek tart oda a felezőnél egy légpárbaj után.
2'
Rögtön egy komoly lehetőség, Mihály vett át egy felívelt labdát, majd megpróbálta megjátszani a középen kiugró Maksimovic elé tálalt, aki azonban lesen állt - még ha nem is sokkal. Lendületesen kezdenek a csapatok, a Pécs is próbálja ráerőltetni akaratát a SZEOL-ra.
1'
A fekete mezben futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Pécs piros szerelésben lép pályára.
17.18 - A szegediektől a meccs folyamán Leindler Domonkos kapus mellett Simai Zoltán, Rabatin Szabolcs, Benkő Jakab, Kiss Roland, Skribek Áron és Papp Ádám szállhat be a meccs folyamán. 17.12 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a SZEOL idénye: a rajton a csoport egyik favoritja, a Pécs lesz az ellenfél. Borongós, kissé felhős idő fogadta a feleket, ami némileg felüdülésként hathat az elmúlt napok hősége után. A mérkőzés Csonka Bence sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.