Labdarúgás: elszenvedte első vereségét az NB III-ban a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először kapott ki az NB III-ban az újonc Makói FC: Méhes Tibor együttese odahaza a Szentlőrinccel szemben maradt pont nélkül.

Két döntetlent követően próbálta megszerezni első győzelmét a Makói FC az NB III Közép csoportjában, a harmadik játéknapon a Szentlőrinccel találkoztak a hagymavárosiak.

Nem kezdtek jól a hazaiak, a hetedik percben egy felesleges szabálytalanságot követtek el a tizenhatoson belül, ami után jogos büntetőt lőhetett a Szentlőrinc, Dudás Dániel pedig nem is hibázott, ezzel megszerezték a vezetést a vendégek.

A félidő második felére ugyan egyre jobban összeállt a makóiak játéka, ennek eredményeképpen Babolek Zoltán szépen lekészített labdáját Lipták Ákos tekerte Pacéka Norbert kapujába, így még a szünet előtt sikerült egyenlítenie a Makónak. A folytatásban akár a vezetést is megszerezhette volna a hazai együttes, de a kapu előtt pontatlan volt – nem úgy a Szentlőrinc, a vendégek egy jobbról indított keresztlabda után a csereként beállt Virag Szilárd-Jánosnak köszönhetően ismét előnybe kerültek. Ugyan volt még lehetősége a Makónak arra, hogy legalább egy pontot otthon tartson, de ordító helyzetekben is hibáztak a hazaiak – így az újonc elszenvedte első vereségét a harmadosztályban.

A Makói FC a következő fordulóban jövő szombaton a Szekszárd otthonában lép pályára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló

Makói FC – Szentlőrinc SE 1-2 (1-1)
Makó, vezette: Hanyecz Bence (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland).
Makó: Garamvölgyi – Rakonczai, Sirokmán, Takács J., István (Szil, 64′), Tóth T. (Bánóczki – a szünetben), Varga R., Lipták, Széll, Babolek, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Szentlőrinc: Pacéka – Németh M., Zelenyánszki, Havas, Vágner, Hampuk (Tóth A., 64′), Fenyvesi, KEresztes, Bodor (Virag – a szünetben), Mayer (Temesvári, 78′), Dudás. Vezetőedző: Turi Zsolt.
Gól: Lipták (44′) ill. Dudás (7′ – tizenegyesből), Virag (64′).
Sárga lap: Széll (46′) ill. Bodor (46′), Fenyvesi (60′).

Méhes Tibor: “Nem játszottunk jól, megvoltak a helyzeteink, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, miközben hátul égbekiáltó hibákat követtünk el, ebben az osztályban pedig ezt a csapatok már kihasználják. Így nem lehet mérkőzést nyerni, önmagunkat vertük meg.”

Előző sztori

Nyugati Fény: Botka megint Gyurcsányt rugdosta

Következő sztori

Az Iszlám Állam “katonája” volt a brüsszeli merénylet elkövetője