Labdarúgás: együtt maradt a csapat magja, elkezdte a felkészülést az Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_utc_mj 05

Az Algyő SK gárdájánál is elkezdődött az alapozó munka. A Csongrád megyei első osztály tavalyi ötödik helyezettjénél nem sok változás történt a keretben ezen a nyáron, Takács Zoltánék összeszokott csapattal vághatnak neki az új szezonnak.

Lassan-lassan visszatérnek a játékosok a vakációzásból, véget ért a nyári pihenő. Takács Zoltánék július közepén kezdték el a közös munkát a csapattal. Az Algyő SK-t rengeteg sérülés és balszerencse hátráltatta az előző idény második felében, ezzel együtt az ötödik helyen zárt a gárda. A keret nem sokat változott a holtszezonban, persze távozók és érkezők egyaránt voltak. A tavalyi kulcsemberek közül Hatvani József hagyta el a gárdát, de távozott Farkas Ákos kapus is. Ennek megfelelően szüksége volt az algyőieknek egy új hálóőrre, erre a feladatra pedig Siska Richárd érkezett a SZEOL-tól. Takács Zoltán a támadósorát is szerette volna megerősíteni, Gyurkovics Tamást az FK 1899 Szegedtől, Vékes Martint pedig az Ásotthalomtól igazolták le. „Ezzel nagyjából ki is alakult a végleges keret, nem valószínű, hogy lesznek további érkezők. Nem vagyok híve a csapat felforgatásának, bár sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő a bajnoki rajtig, de nem tervezünk további játékosokat leigazolni” – mondta el lapunknak a vezetőedző.

Az Algyő SK az UTC ellen kezdte el a felkészülési mérkőzések sorát, és ütötte ki ellenfelét 6-0-ra, ám ezekből a felkészülési mérkőzésekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. „Elkezdtük a munkát, de egyelőre még nagyon nehéz megítélni, hogy mire leszünk képesek. Sok idő van még a bajnoki rajtig, folyamatosan dolgozunk, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő” – tette hozzá Takács Zoltán. Ami biztos, augusztus 2-án Csongrád megyében is elkezdődik a harc a főtábláért a Magyar Kupában, ám az első körben az Algyő erőnyerőként nem lép pályára. A bajnokság augusztus 19-én kezdődik az algyőieknek, hazai pályán fogadják a tavalyi negyedik Ásotthalmot az első fordulóban.

Algyőn készülnek a Vasas fiataljai

Kedvelt felkészülési helyszíne a Vasas Kubala Akadémia csapatai számára Algyő. Ezen a nyáron is itt edzőtáboroznak a budapesti akadémia 14, 15, 16 és 17 éves labdarúgói. A fiatalabbak július utolsó hetét töltötték Csongrád megyében, majd az edzőtábor zárásaként elutaztak Gyulára, ahol összecsaptak a Grosics Akadémia korosztályos csapatával. Az idősebbek augusztus első hetében készülnek Pál Zoltán és Hámori Ferenc vezetésével Algyőn, ők a szlovák Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésekkel fejezik be az algyői edzőtábort.

no images were found

Előző sztori

Strandfoci: a tavalyi ezüstérmessel csap össze a döntőért az FC Junior Sport

Következő sztori

Atlétika: a 20 méter lebeg Márton Anita szeme előtt