Sport

Labdarúgás: egy pontot szerzett Budafokon a Szeged-Grosics

Labdarúgás: egy pontot szerzett Budafokon a Szeged-Grosics

2017. augusztus 23., szerda
Labdarúgás: egy pontot szerzett Budafokon a Szeged-Grosics
SZS20170730_cegled_szeged2011_022

Ugyan a második félidőben megvoltak a lehetőségei arra, hogy nyerni tudjon a Budafok vendégeként, de végül gól nélküli döntetlenre végzett a Szeged-Grosics az újonc otthonában.

A Szolnok elleni győztes mérkőzéssel megegyező kezdőcsapattal futott ki a pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia az újonc Budafok otthonában. Az első negyed óra a hazaiakról szólt, a Budafok labdabirtoklásban is a Szeged-Grosics fölé nőtt, majd húsz perc után Supka Attila csapatának játéka is kezdett összeállni. Az első fél óra végén a legnagyobb lehetőség a haziaiak előtt adódott, de Kerekes fejese elment Szántai Levente kapuja előtt. Molnár János beadásai és megmozdulásai hordoztak veszélyt szegedi oldalon, de ezek után sem kellett nagyot védenie Somogyinak, így 0-0-al zárult az első 45 perc. A szünet után már inkább a Szeged-Grosics akarata érvényesült: bár Zabari Dávidot bokasérülése miatt kényszerűségből le kellett cserélni, de Molnár János lövése, valamint Zádori Krisztián fejese után is bravúrra volt szükség a Budafok kapusától. Hiába domináltak ezekben a percekben Farkas Márkék, a gól nem akart összejönni - a végét ugyan újból megnyomta az újonc, de egy lesgólon túl már nem futotta erejükből. Egy kiélezett, a második félidőben élvezetes mérkőzésen valamelyest közelebb állt a győzelemhez a Szeged-Grosics, azonban Somogyi bravúrjainak köszönhetően nem sikerült betalálnia, ezzel szezonbeli első döntetlenét játszották Supka Attila tanítványai. A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb vasárnap 17.30-kor a Budaörs ellen lép pályára a gyulai Grosics Akadémián.

Budafok, 500 néző
2017. augusztus 23., 17.30
Budafoki MTE
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bogár Gergő * Asszisztens: Szert Balázs, Varga Gábor
0
-
0

Merkantil Bank Liga NB II, 5. forduló

Budafoki MTE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0

Budapest, Budafoki MTE sporttelep, 500 néző. Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Varga Gábor).

Budafok:

Somogyi - Nagy T., Csizmadia, Kerekes, Vaszicsku, Harsányi, Veszelinov (Pölöskei, 81'), Kovács D., Vass M. (Margitics, 55'), Vég, Ihrig-Farkas (Vankó, 69').

Vezetőedző:

Prukner László.

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari (Kasuba, 55'), Causic, Farkas M., Coroian, Molnár J., Horváth A., Pászka, Nicorec (Germán, 67'), Balázs (Balogh G., 60'), Zádori.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Sárga lap:

Veszelinov (45') ill. Coroian (25'), Pászka (90+1'). Prukner László:

"Az elmúlt két héten elveszítettünk öt pontot, a szomorú az volt benne, hogy mind a két meccsen nem játékban hanem lelkesedésben vertek meg bennünket. Ezeket próbáltuk meg rendezni, ma jobban néztünk ki akaratban is. Mintegy 25-30 percig az történt, amit mi szerettünk volna, de ellenfelünknek is adódtak veszélyes kontrái. A végjáték talán a miénk volt, az eredmény nem igazgságtalan, de nekünk nem jó, mert egy ponttal nem megyünk sokra."

Supka Attila:

"Próbáltunk egy olyan játékot felépíteni, aminek köszönhetően megszerezhettük volna a három pontot. Az elején nem találtuk a ritmust, pont azokban a dolgokban hibáztunk, amikben figyelni kell. Az első félidőben megvolt az a 2-3 lehetőségünk, amelyeknél ha pontosabbak az utolsó passzok, akkor gólhelyzetünk lett volna. A szünet után szintén volt pár lehetőségünk, amiből gólokat kellett volna szereznünk. Olyan csapatot kell építenünk, amellyel előrébb tudunk lépni a tavalyi évhez képest. Mindent megtettünk azért, hogy eredményesek legyünk, ugyanakkor az ellenfélnek is megvoltak ezek a helyzetei."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
Ez a vége, Bogár lefújja: a második félidőben veszélyesebben játszott a Szeged-Grosics, azonban a gól nem jött össze, köszönhetően a jól védő Somogyinak is, így egy ponttal távozik Budafokról Supka Attila együttese.
90+3'
Még egy lehetőség a végén: egy szöglet után a lehulló labdát félollózva rúgja el a hazai támadó, de ez elzúg a kapu felett.
90+1'
Pászka megy oda keményen ellenfelének még a budafoki térfélen, ezért kap sárgát.
90'
Három percet tesz rá a meccs végén Bogár játékvezető.
88'
Góóó... de nem! Érvénytelen! Egy bal oldali beadás után Pölöskei fejel, Szántairól kijön, a közeli fejes után pedig bekotorják ugyan, de már egyből jelez az asszisztens zászlaja, így les miatt érvénytelen a találat!
87'
Ezek már az utolsó percek, viszont a helyzet változatlan: egyik csapat sem arra játszik, hogy valahogy kihúzza ezt a 0-0-t a végéig.
82'
Szántai úszik a levegőben Nagy Tamás távoli bombája után, majd a jobb szélre kerül a labda, de a beadás is a szegedi kapusé lesz. A Budafok picit felpörgette a ritmust, viszont abszolút nyílt a meccs: ha lesz vesztes, az nagyon sajnálni fogja, hogy pont nélkül hagyja el a pályát.
81'
Jön az utolsó hazai csere: Veszelinovot Pölöskei Péter váltja a hajrára.
79'
Végül marad a pályán Somogyi, majd egy bal oldali beadás után Kovács Dávid tud csúsztatni, de hiába megy magas ívben a labda, Szántai magabiztosan lehúzza.
77'
A szegedi szöglet után Balogh lövi el távolról, de nem fog kaput labdája. A szituáció után áll a játék, mivel Somogyi kapus kér ápolást - szükség esetén még van egy lehetősége a cserére Prukner Lászlónak, és nyilvánvalóan megvárják, hogy mi lesz a kapussal.
75'
Megint Molnár: Szántai kirúgását Germán csúsztatja meg a fiatal játékos felé, aki lefutja védőjét a bal oldalon, majd be is tudja adni: magas ívelése elmegy középen a nélkül, hogy bárki is hozzáérne, Somogyi csak nézte a labdát. Sokkal több lendület és veszély van a szegedi támadásokban, mint a szünet előtt.
74'
Kis üresjárat az utóbbi időszak szegedi lehetőségei után: az most már világosan látszik, a mai meccset egyetlen gól is eldöntheti.
69'
Budafoki csere: Ihrig-Farkas megy le, Vankó jön a helyére.
68'
Somogyi bravúrjai! Kétszer is nagyot véd a budafoki kapus, egy bal oldali beadás érkezik a hosszúra, ahol Zádori kétszer is fejelhet, azonban mindkét alkalommal a kapus nyerte kettejük párharcát. Ezek most egyértelműen a szegediek percei, viszont marad a 0-0.
67'
Harmadik cserelehetőségével is él Supka Attila, Nicorec helyett Germán jön a meccs utolsó, bő húsz percére.
66'
Egy szép lövés Molnártól, aki most behúzódott középre, sikerült is a felpasszal lefordulnia, jobb lábas, életerős lövését a bal felsőből szedte ki Somogyi.
60'
Második cserelehetőségével is élt a Szeged-Grosics, Balázs helyére Balogh Gusztáv állt be.
59'
Ismét Ihrig-Farkas megmozdulása vált ki tapsot a nézőkből: Kasubától szerzett labdát, majd némileg váratlanul, bal külsővel egyből kapura tette, de túl magasra sikerült lövése. Ismét nehezen, szinte csak rövid időre tudja megtartani a labdát a Szeged-Grosics.
58'
Ihrig-Farkas kapott egy remek labdát jobb oldalon, majd egy csel után megteremtette a lehetőséget magának a beadásra, érkezett is középre a labda, de a középen érkező Kerekes nem tudott beleszúrni Farkas szorításában, így Szántai megfogta a labdát.
55'
Mindkét csapat cserél: a hazaiakhoz Margitics érkezik Vass Máté helyére, míg a Szeged-Grosicsban nem tudja folytatni az imént megsérült Zabari, akit Kasuba vált.
52'
Zabari marad lent az alapvonalon egy Ihrig-Farkassal vívott párharc után: ápolni is kell a szegedit, e miatt átmenetileg tíz emberrel a pályán Supka Attila együttese.
48'
Szerencséje is volt a Szeged-Grosicsnak, egy Ihrig-Farkas felé ívelt labdánál Szántai ugyan kijött, de nem tudott tisztázni, a lecsorgó szerencsére nem a budafoki támadó elé kerül, majd a levágódó felszabadításra már rávetődik a kapus.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik csapat mestere sem változtatott.

SZÜNET

45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első játékrész: az első gólnak kiemelt szerepe lehet a meccs kimenetelét illetően, kérdés persze, hogy ki tud majd ritmust váltani a folytatásra.
45'
Veszelinové az első hazai sárga, aki Balázsnak csúszik oda egy ütemmel később.
44'
Balázs indult meg lendületesen a felezőnél, majd kiugratta volna a jobbösszekötő helyén induló Molnárt, azonban egy picit hosszú volt a társnak a labda, mellette pedig Somogyi is jó ütemben lépett ki a kapujából.
41'
Balázs csap le az elcsúszó Kovács Dávid által eladott labdára a tizenhatoson belül, majd egyből lő is, de a léc alá tartó löketét kiszedi Somogyi. Talán ha egy kicsit a sarok felé megy, akkor nagyobb gondot jelenthetett volna a budafoki kapusnak.
38'
Ismét Molnár János beadása jelent némi veszélyt: a rövid kapufára érkezik a labda, Somogyi a kapufával is ütközik, úgy üti ki a labdát, majdnem megviccelte ez a beadás. A szöglet után felszabadul a hazaiak kapuja. Ikszes meccsnek tűnik eddig, a Budafoknak volt egy periódusa, amikor a Szeged-Grosics fölé tudott kerekedni, de bravúrra még egyik kapustól sem volt szükség.
36'
Zsinórban két szögletet végezhet el a Budafok, de egyikből sem lesz helyzet: a pontrúgások nem hoznak eredményt, ezeken kívül pedig kimondott ziccert még nem alakítottak ki a felek.
34'
Az eddigi legkomolyabb helyzet! Egy szabadrúgást ívelt a Budafok az ötös bal sarkára, a kapujából kifutó Szántait megelőzte Kerekes, azonban védőjének szorításában nem tudta már igazán sarok felé csúsztatni, így az üres kapu mellett zúg el a labda.
29'
Itt már Szántaira is szükség volt, még ha nem is kellett bravúr tőle: egy jobb oldali támadás végén érkezett a centerezés a hazaiktól, a lendületből fejelő Kerekes fejese azonban nem volt erős, hiába tartott sarokra, így a Szeged-Grosics kapusa könnyedén fogta azt. A túloldalon Molnár János beadását húzza le Somogyi.
28'
Ez többet ígért: Coroian indult meg a jobb oldalon a labdával, volt előtte üres terület is, mi több, két opciója is a passzra, ám sajnos lapos indítását leleste Csizmadia.
25'
Coroiané a meccs első sárga lapja, aki Nagy Tamást akasztja a szegedi térfél közepén.
24'
Ez most szépen felépített akció volt a Szeged-Grosics részéről, Szántaitól indult a támadás, majd a a bal szélen egy szép, egyérintős játékkal az alapvonalig jutott Balázs, akinek visszagurítására érkezett Zabari, ő önzetlenül még centerezni akart, de ebbe már beleléptek a hazaiak.
20'
Az első szegedi lehetőség: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Pászka ugratná ki Zádorit, akinek Csizmadiával kell birkóznia a tizenhatoson belül, a rutinos védő azonban testtel nem engedte, hogy Zádori labdához férjen, így felszedte azt Somogyi.
16'
Nagy Tamás kísérel meg egy távoli lövést, jó húsz méteres próbálkozása azonban irányt változtat egy szegedi játékoson, így csorog el a bal kapufa mellett. Az ezért járó szöglet után Farkas Márk fejjel tisztáz.
15'
Eltelik az első negyed óra: valamelyest alábbhagyott a hazaiak fölénye, ugyanakkor a Szeged-Grosicsnál az indítások egyelőre nem ülnek, nem sikerült a védelem mögé kerülni egyik szélen sem. Főképp mezőnyben zajlik a játék, helyzetek nélkül.
9'
Nehezen tudja megtartani a labdát Supka Attila, hamar visszaszerzi a játékszert a Budafok: egy ilyen szituáció után Kerekes lép ki középen, azonban Farkas Márk szép mozdulattal mutat be egy fontos mentést a csatár elöl.
5'
Balázs faultol másodjára, most a jobb oldalvonal mellett követ el szabálytalanságot, mintegy 25 méterre a kaputól, de ezt a beívelést is hatástalanítja a szegedi védelem. Egyelőre a a Budafoknál többet van a labda, picit be is szorul a Szeged-Grosics.
4'
Az első korner a Budafok előtt adódik, Vég ment el a bal oldalon, de beadása levágódott. A szöglet után Coroian ollózva húzza ki a labdát az ötösről.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Budafok piros-feketében, a Szeged-Grosics tiszta fehérben lép ma pályára.

17.22

- Ami a cseréket illeti, a meccs során a Szeged-Grosics mestere a kapus Molnár Péter mellett Germán Tamást, Papp Ferencet, Kasuba Dánielt, Beke Pétert, Ikonomu Konstatinost és Balogh Gusztávot küldheti be a 90 perc során. A hazaiak kispadján sincs ott Oláh Lóránt, a Szeged 2011 korábbi játékosa, Veszelinov Vladimir viszont kezdőként kapott helyet.

17.17

- Köszöntjük olvasóinkat a Promontor utcából, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics budafoki vendégjátéka. Ideális futballidő fogadta a feleket, egy kis szél is lengedez a pályán, a csapatok már befejezték a bemelegítést. Supka Attila a győztes csapaton ne változtass elvet választotta, ugyanis ugyanaz a kezdő tizenegy lép pályára ma, amelyik szombaton legyőzte a Szolnokot.

A mérkőzés Bogár Gergő sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.