Labdarúgás: az első győzelemért hajtanak a megyei derbin

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_vasarhely34_gs

Döntetlenekkel a hátuk mögött várhatják a Csongrád megyei derbit a szombati résztvevők: a Mórahalom és a Hódmezővásárhely is két pontot szerzett az elmúlt két fordulóban – Kökény Tamásra külön kell figyelnie a hazaiaknak.

A Mórahalom VSE és a Hódmezővásárhelyi FC is két-két döntetlennel indította a szezont: a mórahalmiak a Paksi FC II. elleni 1-1-et követően Vecsésen játszottak gólnélküli döntetlent, a HFC pedig a Dunaújvárosban szerzett pontot követően hazai pályán a megyei újonc Makó ellenében egyenlített kétszer. Ha megszakad ez a folyamat, és szombaton valamelyik fél három pontnak örülhet, akkor a vesztes félen kezd női majd a nyomás – mindezek mellett az újabb remivel egyik csapat sem léphet igazán előre. A két csapat a tavalyi idényben is találkozott egymásról, akkor mindkét mérkőzést a Hódmezővásárhely nyerte meg, mi több, mindkét alkalommal Kökény Tamás döntötte el a megyei derbit, így a Mórahalomnak van inkább törleszteni valója a szombati, újabb felvonáson – azzal együtt is, hogy a nyári felkészülés során is a vásárhelyiek nyerték egymás elleni gyakorlómeccsüket.

Tanultak a múltból

“Mindkét mérkőzésen reális volt az egy pont, talán a Paks elleni hazai meccsen közelebb álltunk a győzelemhez. Nem csalódás a vecsési döntetlen sem, sok csapat fog szenvedős meccset játszani ott. Mindenképpen három ponttal számolunk, fizikálisan és mentálisan is erősödtünk, de ezt be kell mutatni hétvégén. Úgy vélem, a keretünk összeállt, Daliboron kívül nem volt távozónk, nem kellett több játékost beépíteni. Nem készülünk különösebben a Vásárhelyből, a sérülések sem hátráltatnak bennünket, ez mind a mi malmunkra hajtja a vizet. A saját játékunkra fogunk törekedni” – mondta portálunknak Magyar György, a Mórahalom VSE játékos-edzője.

A homokhátiak játékmestere a tavaly elszenvedett fiaskók kapcsán megjegyezte, megpróbálják a két, 1-0-s vereséget visszaadni. “Nekünk minden pontra, pontokra szükségünk van. Nem várhatunk arra, hogy majd később pontot szerzünk, mindig a soron következő feladat a legfontosabb. Minden év más persze, összejöhet egy jobb, vagy egy rosszabb széria, mi is tanultunk a saját hibáinkból. Hamar fel szeretnénk törni a HFC védelmét annak érdekében, hogy ne járjunk úgy, mint tavaly, amikor bár nekünk állt a zászló, a végén egy fejessel mégis kikaptunk, nem szeretnénk újra ebbe a késbe szaladni, minél hamarabb ellenfelünkre szeretnénk erőltetni az akaratunkat” – tette hozzá Magyar György. A homokhátiak várhatóan a legerősebb csapatukkal futhatnak ki szombaton, sem eltiltás, sem sérülés miatt nem kell nélkülöznie senkit a szakmai stábnak.

Kiegyenesedne a HFC

Online

Szombaton 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE – Hódmezővásárhelyi FC harmadosztályú bajnoki mérkőzésről.

“A két döntetlen közül az egyik siker, a másik sajnos kudarc, mindezzel együtt sem történt persze tragédia” – tekintett vissza a Dunaújvárosban, valamint a Makó ellen megszerzett 1-1 pontra Major László, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője. “Tavaly két szoros meccset játszottunk a Mórahalommal, amit meg tudtunk nyerni, bízom benne, hogy most is eredményesek leszünk. Nagyon sajnálom, hogy két pontot elhulljatottunk a Makó ellen, bízom benne, hogy ezt szombaton vissza tudjuk szerezni. Legfőképp a győzelemmel, de egy pontszerzéssel is elégedett lennék” – folytatta a HFC mestere.

A két döntetlenről és a szezon eddigi alakulásáról úgy fogalmazott, minden szezonuk nehezen indul, de bízik abban, hogy hamar kiegyenesedik csapata. “A helyzetek kialakításával nem volt gondunk a Makó ellen sem, de azoknak a kihasználásával már akadt problémánk. Valószínűleg két-három helyen változtatok a kezdőcsapaton, az viszont biztos, hogy Kökény Tamás játszani fog” – jegyezte meg nevetve a Vásárhely mestere, utalva arra, hogy játékosa döntötte el a két csapat előző két mérkőzését.

A HFC-nél a sérüléssel bajlódó Varga Bence és Komáromi András nem bevethető.

Így játszottak a csapatok az NB III. 2. fordulójában

Hódmezővásárhelyi FC – Makói FC 2–2 (1-1)
Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Kovács Imre (Kulcsár Dániel, Nyerges Zsolt).
HFC: Bordás – Huszár, Pataki, Kormányos (Bartyik N., 78′), Mezei, Máté (Kökény, 71′), Prasler, Szilágyi N., Laczkó (Végh, 71′), Ablonczy, Faggyas. Vezetőedző: Major László.
Makó: Garamvölgyi – Takács J., István L., Lipták Á., Széll, Sirokmán, Tóth T. (Bánóczki, 61′), Varga R., Rakonczai, Gémes (Vajna, 81′), Babolek (Gilinger, 91′). Edző: Méhes Tibor.
Gól: Faggyas (33′, 88′) ill. Babolek (8′), Lipták (67′).
Sárga lap: Huszár (15′), Bartyik N. (93′) ill. Tóth T. (17′)

Vecsési FC – Mórahalom VSE 0–0
Vecsés, Vecsési Városi Sporttelep. Vezette: Szabó Levente (Punyi Gyula, Köteles Csaba).
Vecsés: Komora – Salem, Balázs B., Radnai, Farkas Á., Tóth A. (Tóth O. 74′), Rein, Szalai V., Lajer, Csiszár (Gényi, 87′), Márki (Borsi). Vezetőedző: Simon Antal.
Mórahalom VSE: Krnács – Lászik, Puskás (Zsoldos – a szünetben), Szücs, Fodor, Bokányi, Podonyi (Szalma – a szünetben), Magyar, Zámbó (Pócs D., 54′), Busa, Fábián. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Sárga lap: Salem (55′), Csiszár (67′), Farkas Á. (92′) ill. Busa (58′), Szücs (85′).

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén (2017. május 27.)

Mórahalom VSE – Hódmezővásárhelyi FC 0 – 1 (0-0)
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Bati Norbert).
Mórahalom: Halász – Lászik, Podonyi, Bokányi, Szücs, Magyar, Várda (Szalma, 57′), Zsoldos, Busa (Pócs D., 78′), Pócs T., Crkvenjakov. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth J., Tóth I. (Oravecz, 72′), Marton, Máté, Mezei, Pataki, Végh (Kökény, 75′), Huszár, Bartyik (Tóth A., 81′). Vezetőedző: Major László.
Gól: Kökény (90′)
Sárga lap: Végh (1′), Marton (41′)
Piros lap: Marton (69′)

Előző sztori

Elmarad a vérszívó invázió?

Következő sztori

Drávucz Rita: Elképesztően jó volt ilyen közönség előtt játszani újra