Labdarúgás: a jobb helyzetkihasználásban bízhat a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétközi döntetlen után a Budaörsöt fogadja vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában.

Kinyitotta a gólcsapokat a hétközi fordulóban a Budaörs együttese. Bognár György csapata az eddig remeklő újonc Kazincbarcikát szórta meg egy hatossal és arattak 6-2-s győzelmet, amely így nagy önbizalommal érkezhet Gyulára vasárnap. Koránt sem volt ilyen eseménydús a Szeged-Grosics szerdai mérkőzése, Supka Attiláék Budafokon szerepeltek és bár a lehetőségek megvoltak, gólt nem sikerült szereznie a szegedieknek, így 0-0-s döntetlennel és egy ponttal térhettek haza a fővárosból. „Jó csapatnak tartom a Budaörsöt, támadásban megvannak azok a játékosaik, akik akár egyénileg is meg tudnak villanni, viszont azt gondolom, hogy a védelmük zavarba hozható. Nekünk ezúttal is arra kell törekednünk, mint a legutóbbi két mérkőzésen, hogy a védekezésünk ugyanolyan stabil maradjon, hiszen a Budafok és a Szolnok ellen gólt sem kaptunk, elől pedig ki kell használnunk a helyzeteinket és akkor eredményesek lehetünk” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Supka Attila vezetőedző.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

Ahogy azt már a kibővített NB II-ben megszokhattuk, sűrű a menetrendje a csapatoknak, több hétközi fordulót is rendeznek a másodosztályban, ilyenkor pedig kevesebb idő marad arra, hogy feltérképezzék a következő ellenfelet, de Supka Attila szerint ez nem okozhat gondot. „Nem gondolom, hogy ez a négy nap olyan kevés lenne, folyamatosan figyeljük az ellenfeleinket, fel tudunk készülni belőlük, így ebből a szempontból nem okozhat gondot az sem, hogy a hétközi forduló után megismerjük a Budaörs játékát. Sajnos továbbra is vannak hiányzóink, akik nem épültek még fel, de ezzel együtt szeretnénk hazai pályán ismét győzelmet aratni” – tette hozzá a mester, utalva a múlt heti, Szolnok ellen kivívott sikerre. A két csapat legutóbb a tavalyi szezon 32. fordulójában feszült egymásnak, akkor Gyulán gól nélküli döntetlent játszottak.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Budafoki MTE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0
Budapest, Budafoki MTE sporttelep, 500 néző. Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Varga Gábor).
Budafok: Somogyi – Nagy T., Csizmadia, Kerekes, Vaszicsku, Harsányi, Veszelinov (Pölöskei, 81′), Kovács D., Vass M. (Margitics, 55′), Vég, Ihrig-Farkas (Vankó, 69′). Vezetőedző: Prukner László.
Szeged-Grosics: Szántai – Zabari (Kasuba, 55′), Causic, Farkas M., Coroian, Molnár J., Horváth A., Pászka, Nicorec (Germán, 67′), Balázs (Balogh G., 60′), Zádori. Vezetőedző: Supka Attila.
Sárga lap: Veszelinov (45′) ill. Coroian (25′), Pászka (90+1′).

Budaörsi SC – Kazincbarcika 6–2 (2–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Baghy Csaba)
Budaörs: Bese – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes, Sajbán Máté, Bakos Sz., Szántó (Lengyel B., 77’), Czvitkovics, Horváth R. (Sajbán Miklós, 57’), Deli (Pethő, 83’). Szakmai igazgató: Bognár György.
Kazincbarcika: Somodi – Palmes, Heil, Süttő (Varga M., 69’), Szemere (Kristófi – a szünetben), Hegedűs D., Takács P., Micsinai, Tóth Sz., Engel (Bene, 55’), Boros. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gól: Deli (4’, 47’), Szántó (42’), Sajbán (68’), Tányéros (89’), Lengyel B. (93’) ill. Takács P ( 17’, 61’, mindkettő 11-esből).

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. április 30.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs 0-0
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 100 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szvetnyik Bence, Garai Péter).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth A., Jagodics, Mészáros, Achim, Balogh G. (Hegedűs, 89′), Pászka, Farkas A., Zabari, Király, Zádori (Geiger, 72′). Vezetőedző: Klausz László.
Budaörs: Horváth G. – Kinyik, Wild, Tányéros, Papp (Csobánki, 62′), Sajbán Miklós, Menyhrát, Stieber (Csillag, 82′), Sajbán Máté, Petró, Deli. Vezetőedző: Bognár György.
Sárga lap: Petró (42′)
Piros lap: Horváth A. (78′)

A Merkantil Bank Liga jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójának teljes programja

Augusztus 27., vasárnap, 17.00 ETO FC Győr – Békéscsaba. 17.30 Kisvárda – Csákvár, Mosonmagyaróvár – Vác, Sopron – Szolnok, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs, Kazincbarcika – Nyíregyháza Spartacus, Soroksár – Dorog. 19.00 Siófok – Gyirmót, Zalaegerszeg – Cegléd, MTK – Budafok.

Előző sztori

Több mint 100 ezer nézőnél tart a Pappa Pia

Következő sztori

Néhány utca súlyos tízezreket jelent