Sport

Labdarúgás: 350 nap után, kapitányként tért vissza a SZEOL középpályása

Labdarúgás: 350 nap után, kapitányként tért vissza a SZEOL középpályása

2017. augusztus 15., kedd
Labdarúgás: 350 nap után, kapitányként tért vissza a SZEOL középpályása
szeol-pecs020kf

Győztes meccsen debütált a SZEOL új csapatkapitánya: a hosszú idő után, sérüléséből visszatérő Ondrejó Tamás 2016 márciusa után játszott végig újra egy mérkőzést.

Fontos győzelemmel kezdte a szezont a SZEOL SC az NB III Közép csoportjában: a szegediek a csoport egyik, hanem a legnagyobb favoritjának tartott Pécsi MFC-t fogadták és győzték le 2-1-re a nyitófordulóban. A csapatban újra kezdőként kapott szerepet Ondrejó Tamás, aki utoljára 2016 augusztus 21-én, a Soroksár otthonában volt ott a kezdő sípszókor a pályán - azaz nyolc nap híján egy éve nem volt tagja a SZEOL kezdőcsapatának. "Az utóbbi egy évben két műtéten is átestem a térdemmel. Még az előző NB III-as bajnokság tavasza folyamán kezdődött a fájdalom, akkor úgy döntöttünk, hogy műttessem meg, mert egyébként is volt egy vádlisérülésem. Utoljára tavaly márciusban bírtam végig egy bajnokit, utána sérültem meg, majd jött a műtét. Augusztusban játszottam ugyan 20-30 perceket pár meccsen, de nem sikerült felépítenem magam, majd karácsonykor jött a második, komolyabb műtét. Úgy néz ki, sikeres volt a rehabilitáció. Fárasztó volt, mert egyből a mélyvízbe kerültünk. A Pécs képviseli az egyik legjobb játékerőt a mi csoportunkban. Pontosan 350 napja játszottam utoljára bajnokit a Puskás Akadémia ellen. Hiába játszottam a felkészülési mérkőzéseken, ez egy másfajta terhelés volt" - fogalmazott portálunknak visszatérését követően

Ondrejó Tamás

.

szeol-pecs008kf

A középpályás mindezt a karján lévő csapatkapitányi karszalaggal tehette meg, hiszen ő lett a SZEOL új csékája - Ondrejó Tamást a mórahalmi edzőtábor során a keret tagjai szavazták meg kapitánynak. "Nagy megtiszteltetés, mert felnőtt szinten nem voltam még csapatkapitány. Plusz motivációt adott nekem azt illetően, hogy jó úton járok, sok munkával telt az elmúlt egy év. Meglepett, hogy engem választottak, vannak nálam idősebb játékosok is a keretben, vagy olyanok, akik régebb óta vannak a klubnál" - tért ki a keretbeli szerepére. A Pécset bajnokesélyesnek tartják a Közép-csoportban, a PMFC pedig nem titkoltan azzal a tervvel is vágott neki a szezonnak, hogy megnyerje a bajnokságot, és felkerüljön az NB II-be - az éppen onnan érkező Tisza-partiak azonban rácáfolva az esélyekre, le tudták győzni ellenfelüket. "Nehéz, jó iramú meccs volt, ahol a vezetésünk után bíztunk abban, hogy ki tudjuk ezzel húzni. Ez nem sikerült, kicsi hullámvölgybe kerültünk, de jól jöttünk ebből az időszakból, majd a veszélyes kontráink és egy-két remek egyéni teljesítménynek köszönhetően újra vezettünk, és ezt már megtartottuk a végéig. Nem kimondottan így terveztük, hogy végig kontrázni fogunk, de jó játékerőt képviselt a Pécs, ez volt a célravezető. A csapategység is eredményezhette a győzelmünket, a keret nagyrészével megéltünk feljutást és kiesést, a pályán kívül is sok időt töltünk együtt, tudunk egymásért harcolni. Bízunk benne, hogy ebből a klub profitál" - tekintett vissza a vasárnapi győzelemre Ondrejó Tamás. A folytatásban két fiókcsapat vár

Siha Zsolt

együttesére: szombaton a Budapest Honvéd, majd augusztus 27-én a Paks második számú alakulatával találkoznak Grünvald Attiláék. "Fontos volt, hogy ne ragadjunk be a rajtnál. Örültünk, hogy a Péccsel kezdtünk, hiszen ez volt az igazi felmérő azt illetően, hogy milyen bajnokságra számíthatunk. Jól vettük ezt az akadályt, ezt is emeltem ki a meccs előtt, hogy fontos a kezdés, mert ez az augusztusi időszak nagy erőt adhat az egész őszre. Az első lépést megtettük. A fiókcsapatoknál nem lehet tudni, kit mikor küldenek le, a Kispestnek elég bő kerete van, de mi magunkkal foglalkozunk és bízunk a jó eredményekben" - tekintett a folytatásra a SZEOL új csapatkapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.