Sport

Kosárlabda: az Eb-n is szép eredményért száll harcba a szegedi edző csapata

Kosárlabda: az Eb-n is szép eredményért száll harcba a szegedi edző csapata

2017. augusztus 3., csütörtök
Kosárlabda: az Eb-n is szép eredményért száll harcba a szegedi edző csapata
eyof_gyor2017_basketball_250717_photo_melinda_havasi_02379

Az EYOF-on szerzett ezüstérem után péntektől már a korosztályos Európa-bajnokságon lép pályára a magyar U16-os válogatott. A győri tornát, valamint az előttük álló kihívást a szövetségi edzővel, Mészárosné Kovács Andreával értékeltük.

Egésezn a döntőig menetelt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar női kosárlabda-válogatott, amelynek szövetségi edzője a Szeged KE trénere, Mészárosné Kovács Andrea volt. A lányok a fináléban azonban alulmaradtak a spanyolokkal szemben, így miután a döntőben 73-5-7-re kikaptak a hispánoktól, ezüstérmet vehettek át a Győrben rendezett torna végén. "Bizton állíthatom, ez egy nem várt siker volt. A spanyol ellenfelünk más dimenziót képvisel az európai kosárlabdázásban. Csodára még nem vagyunk képesek, de szépen lépegetünk előre a felkészülési meccseken, ahogy az EYOF-on is meccsről-meccsre különböző feladatokat oldottunk meg. Ez egy olyan csapat, amelyik keveset játszik eddig, vannak még rejtett tartalékaink. Persze győzni szerettünk volna a döntőben, de ehhez sokkal több extra teljesítményre lett volna szükség" - értékelte csapata teljesítményét Mészárosné Kovács Andrea. A döntőben ugyan 6-0-al kezdtek a spanyolok, de végig futott az eredmény után a magyar csapat, amikor pedig közel léphetett volna az ibériaiakhoz, akkor rögtön ritmust váltva, visszaállította a megnyugtató különbséget a későbbi győztes. "A törökök elleni elődöntőn sem úgy alakult, mégis vissza tudtuk hozni. Ott éreztem, hogy jobbak vagyunk, ellenben amikor a spanyolok ellen felzárkóztunk, ők rögtön cseréltek két embert, és megmutatkozott a valós különbség. Egy nemzetközi verseny így zajlik, rövid idő alatt kell több meccset játszanunk, de ennek megfelelően készítjük fel a játékosokat. Ezért fontos, hogy megfelelő pihenővel és terheléssel folytassuk a felkészülésünket az Európa-bajnokságra, ami csak öt edzést rejthet magában a repülőút mellett" - válaszolta a szövetségi edző. Ha már a korosztályos Eb szóba került: az U16-osok A divizós tornáján szereplő magyar csapatot is Mészárosné Kovács Andrea irányítja. A csapat augusztus negyedikén, pénteken 18.30-kor Románia ellen kezd a franciaországi Bourges-ben megrendezett Eb-n, majd másnap a szerbekkel, míg vasárnap az olaszokkal találkozik a csoportkör során. A négy négyes csoportban szereplő 16 együttes ezt követően a nyolcaddöntőkkel folytatja. "Mindenki pozitív élményként élte meg az EYOF-ot, emelt fővel jöhettünk le a pályáról minden meccs után, elégedett vagyok a lányok teljesítmény. Ugyanilyen fajta előrelépést szeretnék látni az Eb-n, ha ez meglesz, akkor elégedettek lehetünk az újabb torna után is. Erősebb ellenfelek várnak ránk, meglátjuk, mire leszünk képesek" - zárta Mészárosné Kovács Andrea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.