Közélet

Klímahétvége Csongrádon és Kisteleken

Klímahétvége Csongrádon és Kisteleken

2017. augusztus 16., szerda
Klímahétvége Csongrádon és Kisteleken
szechenyi_2020_kohezios_alap

Augusztus 18-án a csongrádi Borfesztiválhoz, augusztus 20-án pedig a kisteleki Aratóünnephez csatlakozik a Csongrád Megyei Önkormányzat Klímaprogramja.

A klímaváltozás napjaink egyik legnagyobb gazdasági és társadalompolitikai kihívásának tekinthető, mely a gazdaság számos részterületét és a társadalom minden rétegét érinti, döntően befolyásolja már a közeljövő életminőségét is a Kárpát-medencében. Csongrád megye ebből a szempontból, mint az ország egyik legmelegebb és csapadékban legszegényebb térsége különösen érzékeny a változásokra, melyek az élet minden területére kihatással lesznek. A klímaváltozás okozta kihívások például a vízgazdálkodás terén nem csupán a vízügyi szakemberek számára okoznak fejtörést, hanem az agrárium, a természetvédelem, az erdészet, a katasztrófavédelem vagy akár a települési zöldfelületek üzemeltetői számára is. Aki kilátogat a hétvégén Csongrádra vagy Kistelekre a sok színes program között a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjával is találkozhat, ahol klímabarát kézműves foglakozásokkal és érdekes kvízjátékkal várjuk a kicsiket és nagyokat. Standunkkal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás mindannyiunkat közvetlenül érintő kérdés, ami sokszor nehezíti meg a mindennapi életünket. Egyre többször érezhetjük a bőrünkön − erre az idén nyáron bőven akadt példa − vagy a pénztárcánkon (megnövekedő hűtési költségek, aszály, szaporodó szabadtéri tűzesetek, viharkárok) a kedvezőtlen következményeit és ez a jövőben még inkább így lesz. Aki részt vesz a programunkon megtapasztalhatja, hogy akár hétköznapi apróságokkal is hozzájárulhat a folyamat lelassításához és ezekkel az apró környezetbarát és energiatakarékos megoldásokkal nem csak a környezetünkkel teszünk jót, hanem jelentős összegeket is megspórolhatunk a családi költségvetés számára! Töltse kellemesen és klímatudatosan a hétvégéjét, játsszon velünk a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjánál és nyerjen családi belépőt a szegedi Vadasparkba, illetve a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe! A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással. (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.