Klímahétvége Csongrádon és Kisteleken

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szechenyi_2020_kohezios_alap

Augusztus 18-án a csongrádi Borfesztiválhoz, augusztus 20-án pedig a kisteleki Aratóünnephez csatlakozik a Csongrád Megyei Önkormányzat Klímaprogramja.

A klímaváltozás napjaink egyik legnagyobb gazdasági és társadalompolitikai kihívásának tekinthető, mely a gazdaság számos részterületét és a társadalom minden rétegét érinti, döntően befolyásolja már a közeljövő életminőségét is a Kárpát-medencében. Csongrád megye ebből a szempontból, mint az ország egyik legmelegebb és csapadékban legszegényebb térsége különösen érzékeny a változásokra, melyek az élet minden területére kihatással lesznek. A klímaváltozás okozta kihívások például a vízgazdálkodás terén nem csupán a vízügyi szakemberek számára okoznak fejtörést, hanem az agrárium, a természetvédelem, az erdészet, a katasztrófavédelem vagy akár a települési zöldfelületek üzemeltetői számára is.

Aki kilátogat a hétvégén Csongrádra vagy Kistelekre a sok színes program között a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjával is találkozhat, ahol klímabarát kézműves foglakozásokkal és érdekes kvízjátékkal várjuk a kicsiket és nagyokat. Standunkkal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás mindannyiunkat közvetlenül érintő kérdés, ami sokszor nehezíti meg a mindennapi életünket. Egyre többször érezhetjük a bőrünkön − erre az idén nyáron bőven akadt példa − vagy a pénztárcánkon (megnövekedő hűtési költségek, aszály, szaporodó szabadtéri tűzesetek, viharkárok) a kedvezőtlen következményeit és ez a jövőben még inkább így lesz. Aki részt vesz a programunkon megtapasztalhatja, hogy akár hétköznapi apróságokkal is hozzájárulhat a folyamat lelassításához és ezekkel az apró környezetbarát és energiatakarékos megoldásokkal nem csak a környezetünkkel teszünk jót, hanem jelentős összegeket is megspórolhatunk a családi költségvetés számára! Töltse kellemesen és klímatudatosan a hétvégéjét, játsszon velünk a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjánál és nyerjen családi belépőt a szegedi Vadasparkba, illetve a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe!

A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással.

(x)

Előző sztori

Több mint harmincezer forintot takarítanak meg jövőre a fiatalok az ingyenes nyelvvizsgával

Következő sztori

Fidesz: az ellenzék nem segíteni, csak kihasználni akarja a devizahiteleseket