Sport

Kézilabda: gálával nyitotta a szezont a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: gálával nyitotta a szezont a MOL-Pick Szeged

2017. augusztus 30., szerda
Kézilabda: gálával nyitotta a szezont a MOL-Pick Szeged

Juan Carlos Pastor csapata meggyőző játékkal aratott magabiztos győzelmet a Cegléd ellen a 2017/2018-as idény első bajnoki mérkőzésén.

A felkészülési tornák és edzőtáborozások után immár élesben ment a játék. A MOL-Pick Szeged csapata a Ceglédet fogadta a férfi kézilabda NB I első fordulójában az újszegedi sportcsarnokban. A mérkőzés elején megemlékeztek a csapat korábbi gyúrójáról, Pióker Sándorról, a játékosok pedig nagyszerű játékkal adóztak az emléke előtt. Juan Carlos Pastor vezetőedző nem számíthatott Zubai Szabolcsra egy hasfalhúzódás miatt, Pedro pedig vírusos betegség miatt maradt távol a parkettől. Az első percek nem hoztak gólt, a gólcsendet Juhász törte meg a negyedik percben, amire rögtön jött Matej Gaber válasza. Az ötödik percben vezetett utoljára a Cegléd a mérkőzésen, ám az első negyedórában tartotta a lépést a hazai csapattal, de Buntic remeklésének köszönhetően apránként lépett el ellenfelétől a Pick. A 23. percben történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogatók, ugyanis a nyáron érkező Zsitnyikov első gólját szerezte tétmérkőzésen a MOL-Pick Szeged színeiben, ekkor 13-8-at mutatott az eredményjelző és az első harminc perc végére tovább nyílt az olló, a szünetre 18-10-s szegedi előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrész már a közönség szórakoztatásáról szólt, a ceglédiek rengeteget játszottak emberhátrányban, ráadásul mindössze 8 gólt szereztek a második félidőben. A MOL-Pick Szeged végül hatalmas fölénnyel, 34-18-ra győzte le ellenfelét, így magabiztos győzelemmel kezdte az új szezont. Juan Carlos Pastor csapata legközelebb az Egert fogadja pénteken 18 órától az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I 1. forduló

MOL-Pick Szeged - Ceglédi KKSE 34-18 (18-10)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric, Buntic 5, Skube 1, Gaber 4, Bodó 3, Källman. Csere: Sego (kapus), Blazevic 1, Balogh 10/7, Bánhidi 1, Fekete B. 1, Zsitnyikov 4, T. Petrus, Gorbok, Sigurmannsson 4/1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Cegléd:

Pallag - Radnics 3, Radovic 1, Juhász K. 1, Borsos 2, Grbovic 5, Lászlai 1. Csere: Perisic 1/1, Dávid, Szabó B. 2, Tóth K. 1, Hódi 1, Megyeri, Csapi.

Vezetőedző:

Nagy Károly.

Hétméteres:

8/8, ill. 4/1.

Kiállítás:

8 perc ill. 18 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.