/

Jótékonysági vizslaversenyt rendeztek Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jó ügy érdekében vetődtek a vadakra a négylábúak a hétvégi vizslaversenyen, ahol huszonegy versenyző mérhette össze ügyességét a különböző számokban. A jótékonysági vadelhozó versenyen összegyűjtött nevezési díjakat a Szegedi Újszülött Mentő Alapítványnak ajánlották fel.

„Három évvel ezelőtt egy ceglédi rendezvényen, az eredményekre várva unatkozott pár versenyző, köztük én is, ott született meg a jótékonysági verseny ötlete, akkor egy beteg kisfiúnak adtuk a pénzt. A jelek szerint sikerült hagyományt teremtenünk az Országos Vizsla Klub rendezvényein”– mondta el portálunknak Vörös László, az esemény szervezője.

Második alkalommal rendezte meg a Délvidék Kupa CACIT Vízi-Mezei versenyt az Országos Vizsla Klub, melyet angol és kontinentális vizslák számára hirdettek meg Szegeden. A szervezőtől megtudtuk, hogy a jelentkezők száma a tavalyihoz viszonyítva a duplájára nőtt, idén 21 indulója volt az eseménynek. A Kastélykert fogadóban tartották meg a vízi-mezei versenyt, melynek teljesítése komoly erőfeszítést igényel, mely során a kutya kiképzettsége számít. Az eredmény megmutatja, hogy a kutya megfelel-e a vizsla eredeti munkaterületét jelentő apróvad vadászat követelményeinek.” A mezei keresésnél a kutyáknak az élő vadat kellett megtalálniuk, majd jelezni azt a vadász számára, ez komoly fegyelmi munkát igényel az ebtől. A vízi munkánál pedig a vízen élő kacsa nyomán kell a vadra bukkanniuk ”– nyilatkozta Vörös László.

A vasárnapi vadelhozó versenyen a lőtt vad egy „terítékre” volt elhelyezve, melyről a vizsláknak egy szalmabála tetejére kellett elvinniük a már elpusztult kisállatot. A nem mindennapi fegyelemmel rendelkező ebeknek a feladatot időre kellett teljesíteniük. A nevezési díjakból 98 ezer forint gyűlt össze, melynek felét a Szegedi Újszülött Mentő Alapítvány kapta, a másik felét pedig a győztes Vörös Henrik, aki saját részét is az alapítványnak adományozta.

A II. OVK CACIT Délvidék Kupa győztesei:

1.Ladányi Zoltán, Csipkéskúti Czókmók nevű rövidszőrű magyar vizslájával
2.Tauber István, Nagyalföldi vadász Pajti nevű rövidszőrű magyar vizslájával
3.Tauber István, Csipkéskúti Hékás nevű rövidszőrű magyar vizslájával

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb melegrekord dőlt meg vasárnap

Következő sztori

Kézilabda: megvédte címét Magyarkanizsán a MOL-Pick Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek