Jégbe zárt szerencse – Ünnepelt a Rádió 88

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

radio88_szulinap025kf

Koncertek, játékos feladatok és szép lányok. A Rádió 88 születésnapi programokkal kedveskedett a hallgatóinak, akik azt is megválaszthatták, hogy az Animal Cannibals csapata mely slágereivel készüljön a jeles eseményre. A szerencsések a speciális jégtömbbe zárt nyereményükért is „megküzdöttek”.

Emlékezetessé tették a helyi rádió alapításának huszonhetedik évfordulóját Szegeden. A nyári kánikulában felfrissítő programok és sztárvendégek várták a látogatókat a Napfényfürdő Aquapolis szabadtéri területén. Erre a napra a stúdió kiköltözött a helyszínre, így a műsorvezetőkkel is találkozhattak a strandolók, sőt, bepillantást nyerhettek a rádiózás kulisszái mögé. „A reggeli műsorban felidéztük a rádió eddigi történetét, valamint alapítónk, Tóth András emlékét. Az 1990-es indulást követően a mai napig igyekszünk megfelelni az általa állított magas elvárásoknak. Valamennyi műsorunkat a helyszínről sugároztuk, ezzel az is a célunk volt, hogy a hallgatókat közelebb hozzuk a kollégákhoz és a rádiózás varázslatos világához. Az ünnepnapunkat a 27-es szám bűvöletében állítottuk össze, családi programokkal és nyereményjátékokkal is vártuk az érdeklődőket” – ismertette Tóth Géza ügyvezető hozzátéve, Magyarország legrégebbi kereskedelmi rádiójaként az idei születésnapjukra különlegességekkel készültek. A vállalkozó szelleműek csúszdaversenyen mérhették össze sebességüket két kategóriában. A gyermekek és a felnőttek is örömmel siklottak le a huszonhét méter magas csúszdáról a vízbe.

Kreativitást igényelt a jégtömbbe zárt ajándék megszerzése

A Szegedi Napozó Válogatott lányainak a hullámok közé dobott számozott szivacslabdáit gyűjthették be a fürdőzők, markukat a kihalászott labdák után tombolaszelvény ütötte, a legszerencsésebbek a huszonhét jégbefagyasztott ajándéktárgy egyikét nyerhették meg. A speciális jégtömböket lehelve, dörzsölve és egyéb kreatív módszerekkel kellett kiolvasztaniuk a kiválasztottaknak a nap végére. Még ha az eredményes olvasztáshoz megválasztott módszerek különbözőek is voltak, végül mindannyian elégedetten kaparinthatták meg a jégbe zárt tárgyakat.

Önnek mire elég tíz másodperc? Maróti Róbert üllési Rubik-kocka versenyzőnek például ennyi időbe telik kirakni a klasszikus kockát. A fiatal ismertette a jelenlévőknek a kirakás alapmetódusát, véleménye szerint bárki képes lehet egyszínűvé varázsolni a játékszert. Vendég volt továbbá a Mol-Pick Szeged és a magyar válogatott 27-es mezében játszó kézilabdása, Bánhidi Bence is. Dér Heni slágereivel és táncosaival fokozta a hangulatot. Az Animal Cannibals a hallgatók javaslatai alapján összeállított szettel készült. A fellépésük apropóját az adta – amellett, hogy népszerűek a srácok a rádióhallgatók körében –, hogy a csapat első kazettája huszonhét évvel ezelőtt jelent meg. Az esemény forgatagát egy a strand felett köröző helikopterből is megörökítették.

no images were found

Előző sztori

Új eszközöket kaptak a halőr szolgálatok

Következő sztori

Labdarúgás: Jagodics Bence távozik a Szeged-Grosicstól