Közélet

Javában zajlanak a mesterképzések a kamarában

Javában zajlanak a mesterképzések a kamarában

2017. augusztus 22., kedd
Javában zajlanak a mesterképzések a kamarában

Idén is elindította mesterképzéseit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat képzésén idén 72 szakember vesz részt. Ők jelenleg a szakmai képzéseknél tartanak, és ha sikeresen teljesítik a vizsgáikat, akkor novemberben vehetik át mesterlevelüket.

A már szakmával és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező jelölteknek mind gyakorlati, mind elméleti vizsgákon kell bizonyítaniuk tudásukat. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra pedagógiai, vállalkozás ismereti és szakmai elmélet mellett 40 óra szakmai gyakorlatból áll. Az idén márciusban kezdődött oktatásokon először pedagógiai és vállalkozási ismeretekkel foglalkoztak a mesternek tanulók. Szeptemberben kezdődnek a gyakorlati képzések, október közepén pedig már vizsgáznak, míg a tervek szerint november első hetében, ünnepélyes keretek között lesz a mesterlevél átadó ünnepség. 2017-ben kereskedő, cukrász, autószerelő, pincér, szakács, kozmetikus, villanyszerelő, gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő szakmákban zajlik az oktatás. A 72 mesternek tanuló szakember közül 60 fő támogatott keretek között, 80 százalékos támogatással, 60 ezer forintért vehet részt a tanfolyamon. Sőt a további 12 résztvevő is a teljes árnál kedvezőbben, önköltséges áron szerezheti meg mesterlevelét. A képzést sikeresen elvégzők a mestercím megszerzésével a legmagasabb szintre érnek el, mely lehetővé teszi, hogy valaki egy vállalkozáson belül szakmát tanuló fiatalokat képezhessen ily módon bekapcsolódva a duális szakképzés rendszerébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.