Közélet

Havi kétmilliót keres az előzetesben Czeglédy Csaba (FRISSÍTVE)

Havi kétmilliót keres az előzetesben Czeglédy Csaba (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 3., csütörtök
Havi kétmilliót keres az előzetesben Czeglédy Csaba (FRISSÍTVE)
czegledy_csaba03_gs

Több ezer diákmunkás bérével maradt adós, mégis havi bruttó 2,4 millió forintot forintot keres Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. elnökeként - írja az Origo.hu-ra hivatkozva a Magyar Idők.

A

Magyar Idők

közlése szerint évente 28,8 millió forintos keresettel rendelkezik a szombathelyi Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt pártok közös képviselője a vagyonnyilatkozata alapján. A Human Operator Zrt. 3 milliárd forintnyi adót csalt el, valamint több ezer diákmunkás bérét nem fizette ki. Czeglédy Csaba hetedik hete van előzetes letartóztatásban, mégis megkapja fizetését a Human Operator Zrt. igazgatósági elnökeként, valamint felveszi a szombathelyi képviselőségért járó havi több százezer forintot. "A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét" – kommentálta az ügyet

Budai Gyula

fideszes országgyűlési képviselő

keddi sajtótájékoztatóján

.

Fidesz: luxusautóval járt a diákokat becsapó Czeglédy Csaba

A Fidesz szerint miközben a Human Operator Zrt. több ezer diákot csapott be, addig elnökének, a hárommilliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabának havi 2,4 millió forintos juttatást és egy akár 60 millió forintot érő luxusautót is biztosított. Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón ismételten felszólította Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy nyilatkozzanak "bizalmi ügyvédjük" büntetőügyéről. Kiemelte, továbbra is választ várnak arra, hogy a csalásban érintett milliárdokból jutott-e az említett pártok kasszájába, illetve arra is, hogy az ellenzéki vezetők tudtak-e arról, hogy bűncselekmények útján csapnak be diákokat. Budai Gyula jelentős szereptévesztésként értékelte, hogy - mint mondta - Botka László egy nyilatkozatában az MSZP Vas megyei szervezetének ügyeként jellemezte a kérdést. A kormánypárti politikus szerint ugyanis Czeglédy Csaba esetében az egyik oldalon több százezer forintos önkormányzati járandóság, titkos külföldi széfben rejtegetett aranytömb, évi 29 millió forintos juttatás és luxusautó áll, a másik oldalon pedig a költségvetés milliárdos értékű megkárosítása és több ezer olyan becsapott diák, akik néhány száz forintos órabérüket sem kapták meg. Az MSZP és a DK pedig a füle botját sem mozdítja, "továbbra is falaznak" Czeglédy Csabának és "mindent megtesznek, hogy eltussolják ezt az ügyet" - fogalmazott Budai Gyula. A Fidesz képviselője kérdésekre válaszolva elfogadhatatlan diszkriminációnak nevezte a Jobbik azon kezdeményezését, amellyel alapfokú iskolai végzettséghez kötnék a választójogot. Budai Gyula további kérdésekre reagálva közölte, a Fidesz-KDNP nem támogatja a "Soros György által irányított ellenzéki pártok" rendkívüli parlamenti ülés összehívására vonatkozó szándékát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.