Elrendelte a vásárhelyi kristály-kereskedő előzetes letartóztatását a bíróság

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak férfinak az előzetes letartóztatását, akit kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség – közölte a Szegedi Törvényszék. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 10-ig tart.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa korábban, ismeretlen személytől szerzett 33 gramm kristály nevezetű kábítószerből Mindszenten, 2017. július hónapban mindösszesen hat alkalommal különböző mennyiségeket értékesített egy további fogyasztó részére.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 8. napján a mindszenti vasútállomáson intézkedés alá vonták a gyanúsítottat, aki látva, hogy vele szemben rendőri intézkedés várható, az általa korábban megszerzett 11,92 gramm kábítószert egy ismerősének a chipses zacskójába dobta.

A kábítószer az elvégzett gyorsteszt és előzetes szakvélemény szerint Methylone-t tartalmaz, mely pszichotróp anyagnak minősül.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő kereskedelemmel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélyére, továbbá annak veszélye miatt, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyész indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Előző sztori

MSZP: ma már a fideszes haverokat segíti az étkezési utalványokból befolyó profit

Következő sztori

Államtitkár: kedvezőek a nemzetközi marhahúspiac kilátásai