Előzetesben a rablással gyanúsított férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hétfőn vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. szeptember 9-ig tart.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért indítványozta G. R. gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 7-én a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára. Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200 forintot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2.000 forinttal együtt.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, anyagi gondokkal küzdő gyanúsított a kiemelkedő tárgyi súlyú (2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt az ellene folyamatban lévő más büntetőeljárás alatt látszik megvalósítani, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elő megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Előző sztori

Megduplázódik a vaj ára?

Következő sztori

Három helyszínen várják a véradókat