Hírzóna

Ellenőrzéseket tart a rendőrség a SZIN ideje alatt + VIDEÓ

Ellenőrzéseket tart a rendőrség a SZIN ideje alatt + VIDEÓ

2017. augusztus 23., szerda
Ellenőrzéseket tart a rendőrség a SZIN ideje alatt + VIDEÓ

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében ellenőrzik a járművezetőket a Szegeden tartott fesztivál ideje alatt.

A Csongrád megyei rendőrök az újszegedi partfürdőn tartott fesztivál környékén augusztus 23-tól 27-ig úgynevezett "finn módszerrel" ellenőriznek - írja a police.hu. Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a sofőrrel szemben. Amennyiben a járművezető nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan követkeményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló. Nemcsak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet! A kulturált szórakozás mellett fontos, hogy mindenki épségben hazaérjen. Vigyázzunk egymásra - figyelmeztet a rendőrség. https://www.youtube.com/watch?v=9pSLN1l1hQY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.