Közélet

Czerván: 5 millió tonna őszi búza termett az idén

Czerván: 5 millió tonna őszi búza termett az idén

2017. augusztus 2., szerda
Czerván: 5 millió tonna őszi búza termett az idén

A nyári aratási munkák befejelődtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Czerván György

az Aratási Koordinációs Bizottság ülését követően közölte: az országos termésátlag 5,2 tonna volt hektáronként, így a 958 ezer hektáros területről mintegy 5 millió tonna termést takarítottak be. A legmagasabb termésátlagokat Tolna (hektáronként 6,17 tonna ) és Baranya megyéből ( hektáronként 6,15tonna) jelentettek. Sikértartalmat pedig 21-től 35 százalékig is mértek, a gabona szárítására nem volt szükség. Hozzátette: a hozamok nagy szórás mellett a hektáronként 10 tonnától, ennek a harmadáig terjedtek. A betakarított búza mennyisége a várt 10-15 százaléknál kisebb mértékben, 4 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.