Csapadék- és belvízelvezető csatornarendszer fejlesztése Deszken

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Deszk Község Önkormányzata 40 millió forint pályázati támogatást nyert a TOP-2.1.3-15-CS1 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések konstrukció keretében „Csapadék- és belvízelvezető csatornarendszer fejlesztése Deszken” címmel.

Az elmúlt években megvalósult csapadékvíz elvezetési program folytatásaként jelen pályázatból megvalósítani kívánt művek a jelentős mennyiségű csapadék okozta károk megelőzése, enyhítése miatt váltak szükségessé. A projekt keretében az elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, fejlesztése, nyílt csapadékvíz elvezető rendszer illetve belvíz elvezető hálózat építése mederkialakítással, helyreállítással, műtárgyak átépítésével és helyreállításával valósul meg.

Minden projektelem tekintetében nyílt burkolt csatorna épül a bejárók alatti átereszek kiegészítésével. A fejlesztés Deszk belterületén négy helyszínt érint és összesen mintegy 720 m vízelvezető árok épül meg. Mind a négy csatornaszakasz kapcsolódik a korábban már megépített és üzemelő rendszerhez. A fejlesztés a korábbi években előállt belvízhelyzet területeire korlátozódva elsősorban azokra az utcákra koncentrál, ahol I. fokú belvízkészültség került elrendelésre, ami esetenként több hónapig is fennállt, illetve, ahol nincs árok vagy azok működésképtelenek. A fejlesztés által kiépített bel- és csapadékvíz elvezető csatornák által megvédett ingatlanok száma: 37 db.

Az érintett szakaszok a következők:
• Deszk, József Attila utca, Hrsz.: 709., 744.
• Deszk, Móra Ferenc utca, Hrsz.: 300/1.
• Deszk, Széchenyi István utca, Hrsz.: 231. .
• Deszk, Kertész köz, Hrsz.: 923.

Default thumbnail
Előző sztori

Spirituális India az akácfák árnyékában

Default thumbnail
Következő sztori

Három tűzeset a hét harmadik napján

Legutóbbi hasonló cikkek