Csalók elleni közösséget hozott létre az átvert szegedi édesanya

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

chovanecz_kata014kf

Egy megnyerő fellépésű csaló áldozata lett Chovanecz Kata, a gyermekeit egyedül nevelő édesanya 2,65 millió forintot adott kölcsön egy férfinak, bízva az ígéretben, hogy néhány napon belül visszakapja az összeget, méghozzá szép haszonnal. A pénz nincs meg, de a szegedi nő nem hagyja magát, feljelentést tett, és a Facebookon további károsultakat keres.

Nemcsak a pénze után fut, s pláne nem kesereg Chovanecz Kata, feljelentette a szegedi csalót, majd felkutatott másokat is, akiket a megnyerő férfi megkárosított. Mint mondja, azt szeretné, mások ne járjanak úgy, mint ő, ezért állt ki a nyilvánosság elé, s egyfajta médiaháborút is indított. Ahogy a története napvilágra került, egyre többen keresték fel, megosztották vele saját esetüket, legutóbb egy vidéki nő, akinek az albérletében lakott az említett csaló, s a tulajdonos tudta nélkül kipakolta a lakást.

„Azt tapasztalom, hogy az emberek szégyellik, hogy pénzt csaltak ki tőlük, nekem azonban az a véleményem, hogy nem nekünk kellene szégyenkeznünk, akiket megtévesztenek és becsapnak. Nagyon kifinomult módszereik vannak, s aki jószándékú és segíteni szeretne máson, könnyen pórul járhat” – magyarázta Chovanecz Kata. A kislányai taníttatására hosszú évek alatt összegyűjtött pénze lett oda, számára elvi kérdés, hogy harcol igazáért, így azt is felvállalta, hogy a hasonló cipőben járó embereknek segít. Ez a célja a Facebookon létrehozott Csalók elleni közösségnek.

„Jelenleg a legtöbb eset az engem is megkárosító férfival kapcsolatos, de felkeresett olyan személy, akinek autóvásárláskor csalták ki a pénzét, sőt olyan ügyekben is megtaláltak, amelyeknél pénzzel dolgozót vettek rá arra, hogy a kasszából vegyen ki bizonyos összeget. Az elém tárt esetekből látszik, hogy ezek a megtévesztések jól begyakoroltak, forgatókönyvszerűen haladnak, és arra nézve is van a csalóknak technikájuk, hogy miként ugrasszanak össze embereket, ha éppen úgy érzik, szorul a hurok és a lebukás fenyegeti őket” – részletezte a szegedi nő. Kata azt tervezi, hogy a Csalók elleni közösség idővel kilép majd a közösségi média keretei közül, egy civil szervezetben létrehozásában gondolkodik, hogy még hatékonyabban tudjon fellépni azok mellett, akiket megkárosítottak.

Előző sztori

Harmadik alkalommal fogtak össze a retro-zenészek: itt a Hungarian Synthwave Allstars 'Summer Edition’

Következő sztori

A dómban találkozhat a közönség A Notre Dame-i toronyőr szereplőivel

Legutóbbi hasonló cikkek