Közélet

Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének

Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének

2017. augusztus 19., szombat
Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének
balogh zoltan_augusztus20

A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban.

Kiemelte: a magyar állam létrehozott egy olyan alapot, egy folyamatos, évenkénti támogatást, amelyből évente 5 milliárd forinttal szeretnék támogatni a helyi alkotóközösségeket, népművészeti, népi kultúrát ápoló csoportokat.

Orbán Viktor

miniszterelnök megbízásából

Balog Zoltán

a népművészet területén nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismerésként a Népművészet Mestere díjat adott át tíz népművésznek, valamint kiemelkedő népművészeti alkotó- vagy előadóművészi teljesítménye érdekében a Népművészet Ifjú Mestere díjban kilenc alkotót részesített.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.