Bakondi: fontos, hogy az EU szakítson eddigi migrációs politikájával

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kontrát Károly; Bakondi György

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Uniónak (EU) szakítania kellene eddigi migrációs politikájával, és nem szabadna fő feladatának tekinteni a “Soros-terv végrehajtását”, vagyis azt, hogy minél nagyobb számban és szervezetten érkezzenek illegális határátlépők Európába.

Bakondi György szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában felelevenítette, hogy rengeteg kritika érte a magyar kormány illegális bevándorlás megakadályozására tett intézkedéseit, miközben a nyugat-európai országok vezetői a külső határok megvédésének fontosságát hangsúlyozzák. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy a kerítés és a tranzitzónák miatt kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen, vagyis “politikai és jogi nyomásgyakorlás zajlik”.

A magyar kormány sem politikai, sem jogi nyomásnak nem enged, elsődlegesnek tekinti a magyar állampolgárok biztonságát, és ezért mindent megtesz – hangsúlyozta a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, határellenőrzés nélkül belbiztonság sincs és a nemzeti szuverenitás is erősen kérdésessé válik.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, hogy Magyarország kedvelt turisztikai célpont, és a turisták biztonsága az utóbbi időben felértékelődött.

Úgy fogalmazott, komoly szakmai, politikai és emberi erőfeszítés van amögött, hogy a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján Magyarország a 9. legbiztonságosabb turisztikai célpont.

A határellenőrzés egy ország szuverenitásának kérdése és belbiztonságának kulcsa – emelte ki Bakondi György.

Előző sztori

Három tűzeset is történt kedden

Következő sztori

Új fecskefaj – vörhenyes fecske fészkelt Magyarországon