Közélet

Az Invitel is csatlakozott a Digitális jólét alapcsomaghoz

Az Invitel is csatlakozott a Digitális jólét alapcsomaghoz

2017. augusztus 22., kedd
Az Invitel is csatlakozott a Digitális jólét alapcsomaghoz
Deutsch Tamás

Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális jólét alapcsomag; a védjegy használatáról kedden írt alá megállapodást Budapesten Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója.

A megállapodás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Deutsch Tamás Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy a Digitális jólét alapcsomag szolgáltatói az előírtál lényegesen korszerűbb szolgáltatásokat biztosítanak, az eddigi visszajelzések szerint pedig már több ezren jelezték előfizetési szándékukat. Tájékoztatása szerint csaknem két tucat szolgáltató pályázott a kedvezményes szolgáltatás állami védjegyhasználatára, a beérkező pályázatokat pedig a lehető leggyorsabban elbírálják. Deutsch Tamás az alapcsomag egyik legnagyobb előnyének nevezte, hogy egyszerűen és gyorsan, bonyolult hivatali teendők nélkül lehet igénybe venni. Ismertette, 2017-re a felnőtt lakosság 78 százaléka vált internethasználóvá, ami mindössze 1 százalékkal marad el az Európai Unió átlagától. Hozzátette, hogy a kormány várakozásai szerint 2019-re ez az arány elérheti vagy akár meg is haladhatja a 85 százalékot, amivel Magyarország a kontinens országainak élvonalába kerülhet. A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: januártól tovább gyorsíthatja az ország digitális felzárkózását az internet áfájának 5 százalékra csökkentése, amely Európában a legalacsonyabb adóterhet jelenti az internetszolgáltatások terén. Az infrastruktúra és a szolgáltatások fejlődése, valamint olcsóbbá válása mind a gazdaság, mind a digitális platformon történő állami ügyintézés számára új lehetőségeket jelent - tette hozzá. David Blunck közölte: az Invitel egy éven belül csaknem kétszázezer háztartásba juttatja el a nagy sávszélességű internetszolgáltatást, a fejlesztésekhez pedig az uniós és kormányzati támogatásokon túl saját forrásait is felhasználja. A vezérigazgató arra számít, hogy a digitalizáció hosszú távon hozzájárul az életminőség javulásához, a vállalkozások versenyképességének növeléséhez és a magyar gazdaság fejlődéséhez. Hozzátette, hogy az Invitel tájékoztatókkal és oktatási programokkal is segíti a felhasználókat abban, hogy az internetben rejlő előnyöket minél jobban ki tudják használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.