/

Ajándékugrásból meglepetésklip az Angertea-től

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

angertea_2016

Új klipet adott ki a nagymágocsi Angertea, a Snakes egy különleges ballagási ajándék nyomán kapott vizuális megerősítést. A zenekar az ötödik videót jelentette meg a tavalyi Snakes in Blossom lemezhez, melyet hamarosan egy rendhagyó album követ majd.

Szédítő magasba kalauzol a Snakes klipje, de csak azért, hogy magával ragadva lerepítsen onnan: Mihály Gergely, az Angertea énekes-gitárosa, aki egyébként a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tanít, most ballagó osztályától kapott ajándékba egy tandemugrást, ezt a nem mindennapi élményt örökíti meg a videó.

„Az ugrás, amihez apukám is csatlakozott, Matkópusztán, Kecskeméttől nem messze történt, és kaptunk egy videót róla, valamint a testvérem is kamerázott az ugrás előtt, illetve az esést kívülről, így azokkal a felvételekkel, illetve a saját zenénkkel kibővítettük a kapott anyagot, és így született egy meglepetésklip” – mesélt a Snakes elkészítéséről a zenész.

Azért esett a választás a Snakes című dalra, a 2016-os Snakes in Blossom nagylemez nyitó tételére, mert még nem használta fel a banda kliphez, az albumról pedig már két-három dal kivételével mindegyik számhoz készült már valamilyen vizualizáció, de szeptemberre várható egy animációs klip, illetve később még egy videó.

„Ez azért jó, mert akad, aki nem hallgat meg teljes lemezeket, vagy kell neki a vizualitás pluszban, így meg lehet hallgatni a lemezt is magában, illetve ilyen formában is, videó-anyaggal alátámasztva” – részletezte Mihály Gergely. Az Angertea ezen hozzáállást bizonyítja, hogy két hónap sem telt el az előző klip, a Sinking in Strain megjelentetése óta.

„További előnye ennek az, hogy aktív marad a zenekar, ugyanis a basszusgitárosunknak, Miguelnek hamarosan érkezik a második babája, ezért tavaszig nem tervezünk koncerteket” – fűzte hozzá.

Mindazonáltal nem csak videók terén folytatja az alkotást a zenekar: érkezik egy akusztikus lemez, egyelőre cím nélkül, a tavaszra várható rendhagyó albumot Gődér Csaba házi stúdiójában rögzítik. „Vettem egy elektroakusztikus gitárt, eddig is főleg akusztikus gitáron írtam a dalokat, most viszont konkrét akkordozós témák születtek, és annyira ráálltam erre, hogy összeállt egy albumnyi dal” – mondta el Mihály Gergely.

Teljesen új szerzemények szerepelnek majd a korongon, illetve egy feldolgozás, egy meg nem nevezett magyar zenekartól. Nagylemez méretet ölt majd a mű, de nem soralbumról van szó, hanem egy különleges lemezről.

Az érkező koronghoz egyetlen akusztikus koncertet tervez az Angertea, az album bemutatására. “Nem vagyunk egy akusztikus zenekar, nem is akarjuk ezt a vonalat erőltetni, egy lemezbemutató koncert erejéig állunk fel ilyen formában az új számokkal, illetve régebbi dalok unplugged verzióival” – fogalmazott a zenész.

Mihály Gergely más zenekarok munkájában is aktívan részt vesz, a Sinking in Strain és a Snakes mellett a Wackor együttes Face 2 Face című videójában is feltűnik, nem csak képen, hanem hangban is ugyanis a banda teljes albumán háttérvokálozott.

A Snakes in Blossom lemezhez korábban kiadott klipek

Előző sztori

Hátország: lezárult az ELIT Focitábor Ásotthalmon

Következő sztori

Újra Szegeden a Horthy-egyetem pecsétje + FOTÓK