Adatszolgáltatásból jeles – Csongrád megyeieket is elismertek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány tovább is támogatja, hogy még hatékonyabbá válhasson a közpénzügyi tervezés és ellenőrzés rendszere. A tavalyi évben elvégzett szakmai munka alapján három Csongrád megyei önkormányzatot ismertek el.

A pontos és megfelelő színvonalú államháztartási adatszolgáltatás kiemelt fontossággal bír. A „Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására” 50 millió forintot különítettek el, hogy a jelenleg is példaértékű adatszolgáltatást nyújtó önkormányzatokat jutalmazzák – olvasható a kormany.hu-n. Az elismerésben Ruzsa település is részesült. „A sikeres pályázat feltétele volt, hogy a 2016-os évben minden beszámolót határidőben kellett elkészíteniük és feltölteniük a pénzügyes kollégáknak. Amelyik önkormányzat esetében a kiíró úgy találta, hogy valóban megfelelő minőségben látták el a dolgozók a feladatukat, ők egy szakmai tesztet tölthettek ki. Így adtak ismételten tanúbizonyságot szakmai felkészültségükről. Közel háromszáz önkormányzat pályázott, az eredmény alapján minden harmadik részesült kedvezményben. A mi részünkről azért is becsülendő az elismerés, mert közös önkormányzati hivatalban dolgozunk Öttömös és Pusztamérges településekkel, így valamennyi pénzügyi dolgozónak a precíz munkavégzése kellett ehhez a sikerhez, az együttműködés és összehangoltság vezetett eredményre” – ismertette Sánta Gizella polgármester hozzátéve, az 550 ezer forintnyi támogatási összeget a kiírás értelmében az érintett kollégák béren kívüli juttatására fordítják. A településvezető elmondta, a kollégáknak ez egy szakmai elismerés, pozitív visszacsatolás a munkájukra nézve. A pályázaton Csongrád megyéből Kistelek és Ferencszállás önkormányzata szerepelt még eredményesen.

Az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítását két komponensben célozták meg. A másik kiírt pályázatra, az „Önkormányzati pénzügyi-gazdálkodási feladatok kiegészítő támogatására” 200 millió forintot különített el a kormány a költségvetésben. Idén 19 önkormányzat kap vissza nem térítendő támogatást. A nyertesek 32 másik önkormányzat és 56 intézmény adatszolgáltatásának határidőre és megfelelő minőségű teljesítésének érdekében működnek közre. Utóbbi pályázat nyertesei között Csongrád megyéből Kistelek szerepel.

Előző sztori

Demjén Ferenc: Szeretek az anyanyelvemen énekelni + FOTÓK

Következő sztori

Atlétika: „London kiváló világbajnokságot rendezett”

Legutóbbi hasonló cikkek