Közélet

A vasutas szakszervezet folytatni kívánja a sztrájkot az utasellátónál

A vasutas szakszervezet folytatni kívánja a sztrájkot az utasellátónál

2017. augusztus 30., szerda
A vasutas szakszervezet folytatni kívánja a sztrájkot az utasellátónál

A VDSzSz Szolidaritás szerdán is folytatni kívánja a sztrájkot a MÁV-Start Utasellátó Központjánál. A vasutas szakszervezet kedden késő este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munkabeszüntetés augusztus 29-én 23 órától augusztus 30-án 23 óra 59 percig tart.

A közlemény szerint a kollektív munkaügyi vita augusztus 29-i fordulója is eredménytelenül zárult, ezért döntött a VDSzSz Szolidaritás utasellátó alapszervezete az újabb sztrájkfelhívásról. A vasutas szakszervezet eredetileg kedden 8 órától 23 óráig hirdetett sztrájkot, ami érinti az étkező, háló és fekvőhelyes vasúti járműveket. A szakszervezet azt követeli, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység. A MÁV kedden azt közölte, hogy a nemzetközi vonatok délig, majd délután is a tervezett háló, fekvő és étkező kocsikkal indultak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.