Sport

Vízilabda: a nemzeti csapat sikere lobog Török Béla szeme előtt

Vízilabda: a nemzeti csapat sikere lobog Török Béla szeme előtt

2017. július 8., szombat
Vízilabda: a nemzeti csapat sikere lobog Török Béla szeme előtt
torok_bela_vlv_fb

Bekerült a magyar vízilabda-válogatott világbajnoki keretébe Török Béla, így szegedi résztvevője is lesz a budapesti tornán szereplő együttesnek.

"Bíztam benne, hogy ez lesz, és ott lehetek a világbajnokságon. Máshogy nem lehet megcsinálni egy válogatott felkészülést végigcsinálni, csak ha úgy állsz hozzá, hogy sikerülni fog. Nem mertem volna kijelenteni, hogy biztos lesz a helyem, izgatott voltam, hogy ott leszek-e a világbajnoki keretben" - válaszolta portálunk érdeklődésére a szegedi születésű

Török Béla

. A 27 éves pólósnak több nagy nevet kellett "legyőznie" ahhoz, hogy ott lehessen a hazai rendezésű világbajnokságon, amely karrierje során az első felnőtt világversenye lesz - azonban ahogy azt a BVSC játékosa kiemelte, fontos dolog a bizalom, de nem az az elsőszámú célja, hogy ezt meghálálja. "Azon leszünk, hogy minél jobb helyezést érjünk el a vb-n, amihez mind a 13 játékos legjobbjára lesz szükség. Ha a csapat kihozza magából a maximumot, beleértve immáron saját magamat is, akkor a bizalmat azzal tudjuk meghálálni Märcz Tamásnak, ha egy érmet, akár egy aranyérmet szerzünk" - fogalmazott Török Béla. A mai vízilabdában már egyre kevesebb olyan csapat van, aki ellen biztosan lehetne medencébe ugrani, már a csoportban kemény meccsek várnak a magyar csapatra, a mieink az Ausztrália elleni nyitómeccs után Olaszországgal, majd Franciaországgal játszanak a B csoportban. A négy csoport győztese pihenhet egy kört, míg kialakul a negyeddöntő párosítása, a kvartettekből csak a negyedik helyezett csapat nem lép tovább. "Tudjuk, hogy nehéz lesz a csoport is, de egy világbajnokságról van szó, ha könnyű lenne, akkor senkit nem érdekelne. Még nem vagyunk abban a fázisban, hogy egyesével elemeznünk kellene az ellenfeleket, de eljön ennek is az ideje. Három olyan ellenféllel játszunk a BENU-kupán, akiket kötelező lesz legyőzni, ezek a meccsek szolgálják azt, hogy formába lendüljünk. Túl vagyunk egy elég kemény görög tornán, a szerbekkel voltak kétkapuzásaink. Nem az a cél, hogy mire megérkezünk a vb-re, addigra teljesen lefárasszák ezek a meccset a társaságot, igenis szükség van felhozó meccsekre. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű találkozók várnak ránk, hanem ezeken a meccseken van lehetőségünk technikai és taktikai elemeket finomítani, ez által úgy érkezhetünk meg a tornára, illetve a legfontosabb, kieséses szakaszra, hogy minden flott már a csapatban" - nyilatkozta a korábbi szegedi pólós, aki hozzátette: gyorsabb volt a tempó a válogatottnál, mint a bajnokikon, de a magyar bajnokság a legerősebb a világon, így hamar sikerült felvennie a ritmust. A hazai közönség sokat segíthet a válogatottnak, azonban egyfajta terhet is jelenthet a csapat számára, hiszen mindenki aranyérmet szeretne látni a csapat nyakában a július 29-i döntő után, Török Béla azonban nem érzi az ezzel kapcsolatos nyomást. "Nagyon jó az, hogy bármerre nézek, a világbajnokság tekint vissza rám Budapesten, a tv-ben, a rádióban, plakátokon, mindenhol ezzel szembesülök. A vb minden egyes pillanatát meg fogjuk ragadni és ki fogjuk élvezni, ez játékban is meg kell, hogy mutatkozzon" - zárta Török Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.