Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gik_utca_jatszoter12_gs

Közösségi összefogás nyomán mérleghintával és homokozóval gazdagodott Szegeden a Gyík utca és a Csaba utca, illetve a töltés által határolt zöldterület. Kothencz János képviselői keretből és saját forrásból segítette a kezdeményezést.

Az árnyékos, füves, védett kis réten már korábban helyet kapott egy homokozó, azonban a betonszegélyű játékhely nem felelt meg az európai uniós szabályozásoknak, ezért évekkel ezelőtt felszámolták. Azóta annak ellenére sem telepítettek ide új, az EU-s előírásokhoz illeszkedő játszóeszközöket, hogy a régieket rengetegen használták, hiszen szerencsére sok gyermek él a környéken.

Kothencz János, a tarjáni 15. választókörzet önkormányzati képviselője a SZEGEDma.hu-nak elárulta, a városrész lakossági igényekhez igazodó megszépítése, a különböző felújítások, pótlások miatt megcsappant az idei képviselői kerete, így saját forrásból, közösségi összefogás és önkéntes munka megszervezése útján segített a Gyík utca lakóinak.

A játszótér a napokban új életre kelt – ott és úgy, ahogy a helyben élők kérték, ahogyan ők szerették volna. A példaértékű összefogásnak köszönhetően végre újra önfeledten és biztonságosan játszhatnak az itteni csemeték.

Az önkéntes együttműködés révén megvalósult a helyiek kérése, a szabványoknak megfelelő homokozó és mérleghinta is tartozik már a zöldterület látképéhez. “Az ehhez hasonló jellegű önkéntes akciókkal sokat lehet tenni a kerület élhetőbbé tétele érdekében, így a Becsei utca, a Csaba utca és a Gyík utca családjai méltóbb környezetbe vihetik le a gyerekeket” – mondta el portálunknak Kothencz János.

A képviselő ezúton is köszöni a segítséget, a közreműködést az önkénteseknek és barátainak. Kiemelte, rendkívül fontosak és előremutatóak ezek a kezdeményezések – lásd még a veszélyes hulladék összegyűjtését a körzetben -, hiszen nagyban hozzájárulnak a lakókörnyezet élhetőbbé tételéhez.

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: újra Európa és a világ csúcsára állna a Démász Szeged VE új igazolása

Default thumbnail
Következő sztori

Megszűnt a várakozás Röszkénél

Legutóbbi hasonló cikkek