Közélet

Tarlós István vizsgálatot rendelt el a BKK-jegyértékesítés ügyében

Tarlós István vizsgálatot rendelt el a BKK-jegyértékesítés ügyében

2017. július 22., szombat
Tarlós István vizsgálatot rendelt el a BKK-jegyértékesítés ügyében

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását - közölte a cég vezérigazgatója szombat este.

Dabóczy Kálmán

közleménye szerint felszólította a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját, mint az online értékesítési rendszert kifejlesztő és üzemeltető szerződéses partner felelős vezetőjét a szükséges információk átadására és a jelentés elkészítésére. Hozzátette: a BKK-nál már a hétvégén elkezdték az adatok és dokumentumok összegyűjtését, hogy mielőbb feltárhatók és megismerhetők legyenek a szolgáltatás megkezdésének körülményei, az indulás óta a rendszert ért informatikai támadások, illetve a rendszer biztonságos működése érdekében tett intézkedések és azok eredményessége. A vezérigazgató sajnálatát fejezte ki a problémák miatt, és elnézést kért, amiért utasoknak kényelmetlenséget, nehézséget okoztak. Tájékoztatása szerint a jövő héten kivizsgálják, hogyan tudják kompenzálni azokat az utasokat, akiket kellemetlenség és hátrány ért. A BKK július 13-án indította el online jegyértékesítési rendszerét. Sajtóhírek szerint az informatikai rendszer könnyen feltörhető volt, így például a valós árnál sokkal olcsóbban is lehetett jegyet, bérletet venni. A BKK másnap kiadott közleménye szerint a rendszer "sikeres bevezetését és rendeltetésszerű használatát folyamatos informatikai támadással próbálják befolyásolni". Pénteki sajtóhírek szerint csütörtök éjjel előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak egy budapesti fiatalt a rendőrök, aki észrevett egy "rést" az online értékesítési rendszerben, tesztelte, majd jelezte is a BKK-nak a hibát. Emiatt több ellenzéki párt tiltakozott. A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni. Ugyanakkor megjegyezték: "a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el". A BKK szombati tájékoztatása szerint - az "informatikai rendszert ért sorozatos támadások miatti leterheltség következtében a délelőtt folyamán nem voltak elérhetők az online értékesítési rendszer által nyújtott szolgáltatások".

A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

A T-Systems Magyarország maximálisan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítési projektje ügyében indított vizsgálatban, minden információt megad ehhez, és a cégen belül sem fognak elmaradni a szükséges lépések - ígérte Kaszás Zoltán, a társaság vezérigazgatója szombaton a Facebookon megjelent nyilatkozatában, ahol egyben bocsánatot kért a kialakult helyzet miatt. A BKK az online értékesítési rendszere által nyújtott szolgáltatások péntek óta nem voltak elérhetők az informatikai rendszert ért sorozatos támadások miatti leterheltség következtében.

Kaszás Zoltán

leszögezte, hogy az online értékesítési rendszer - a megrendelő BKK-val közös - komoly erőfeszítések miatt jött létre, elismerte ugyanakkor, hogy a rendszer bizonyos komponenseinél már léteznek fejlettebb, korszerűbb megoldások. Közlése szerint jelenleg a rendszer leginkább az internetszolgáltatói oldalon tapasztalható támadásoknak van kitéve. A vezérigazgató a beérkező jelzések alapján feltárt hiányosságok kapcsán munkatársai szakmai elkötelezettségét hangoztatta, hogy a problémákat elhárítsák, kijelentve, hogy az ismert problémákat már javították, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a rendszer még biztonságosabb, megbízhatóbb legyen. Kaszás Zoltán ismét megerősítette, hogy cégének kötelessége volt feljelentést tett a rendőrségen azt követően, hogy egy fiatalember a rendszert feltörte, majd az általa felfedezett hibát a BKK-nak jelezte. A T-Systems Magyarország vezetője jelezte: amennyiben a fiatalember etikus magatartása bebizonyosodik, felajánlják számára a jövőbeni együttműködés lehetőségét. Kaszás Zoltán szerint az eset rávilágított arra, hogy Magyarországon az etikus hackerség kapcsán nincs széles körben elfogadott gyakorlat és konszenzus sem. Eljött az ideje, hogy Magyarországon erről a tevékenységről a társadalmi és szakmai párbeszéd megkezdődjön, és megteremtődjenek ennek a tevékenységnek a törvényes, szabályozott keretei - mutatott rá a vezérigazgató. Jelezte, hogy a T-Systems Magyarország ezzel kapcsolatos kezdeményezésekkel áll elő a közeli jövőben. A T-Systems Magyarország és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek este közös állásfoglalásban tájékoztatott arról, hogy a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Ebben jelezték: értesülésük szerint a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jó szándékkal járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.