Közélet

Szakértő: a terrorszervezet szervezettségét gyengítheti vezetőjének halála

Szakértő: a terrorszervezet szervezettségét gyengítheti vezetőjének halála

2017. július 14., péntek
Szakértő: a terrorszervezet szervezettségét gyengítheti vezetőjének halála

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet szervezettsége gyengülhet vezetőjének halálával.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szíriai emigránsszervezet kedden közölte a Reuters hírügynökséggel: "megerősített információja" van arról, hogy meghalt

Abu Bakr al-Bagdadi

, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője.

Gyarmati István

az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában kifejtette: a terrorszervezet területi veszteségei mellett, a kalifa halála nagy jelentőségű. A szervezettség gyengülésével talán kevesebb lesz a nagyobb merénylet, de a kisebb terrormerényletek száma nem biztos, hogy csökkeni fog - jegyezte meg Gyarmati István, hozzátéve: ahhoz hogy az embereket félelemben tartsák, az ilyen kisebb támadások is elegendőek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a terrorszervezethez külföldről csatlakozott harcosok közül vélhetően egyre többen térnek vissza Oroszországba, Európába. Gyarmati István szerint nem lehet száz százalékban kiszűrni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.