Szakértő: a terrorszervezet szervezettségét gyengítheti vezetőjének halála

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet szervezettsége gyengülhet vezetőjének halálával.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szíriai emigránsszervezet kedden közölte a Reuters hírügynökséggel: “megerősített információja” van arról, hogy meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője.

Gyarmati István az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában kifejtette: a terrorszervezet területi veszteségei mellett, a kalifa halála nagy jelentőségű. A szervezettség gyengülésével talán kevesebb lesz a nagyobb merénylet, de a kisebb terrormerényletek száma nem biztos, hogy csökkeni fog – jegyezte meg Gyarmati István, hozzátéve: ahhoz hogy az embereket félelemben tartsák, az ilyen kisebb támadások is elegendőek.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a terrorszervezethez külföldről csatlakozott harcosok közül vélhetően egyre többen térnek vissza Oroszországba, Európába. Gyarmati István szerint nem lehet száz százalékban kiszűrni őket.

Előző sztori

Idős betegen segítettek a tűzoltók Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Hat migránst tartóztattak fel Mórahalomnál