Írjon nekünk

Sport

Strandfoci: Deák Donát mesternégyessel szomorította a tavalyi ezüstérmest

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

strandfoci_fc_junior_sport_deak_donat

Karnyújtásnyi közelségbe került a Final Four a tökéletes hétvégét záró szegedi strandfocisok számára, akik szombaton Deák Donát mesternégyesével verték a tavalyi ezüstérmest.

Elkapta a fonalat az FC Junior Sport a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga harmadik hétvégéjén. Paolo Marcelo Rocha együttese mind a négy mérkőzését megnyerte, 47 rúgott gól mellett mindössze ötöt kapott és az alapszakasz utolsó fordulója előtt a tabella harmadik helyét foglalja el. Ez azt is jelenti, hogy jelen állás szerint részt vehetnek az augusztusi négyesdöntőben és megküzdhetnek a bajnoki címért.

A hétvégén egy rangadót is sikerült megnyernie a szegedi gárdának, a tavalyi ezüstérmes Energia SC-t múlta felül 4-1-re a csapat, ahol a szegediek mind a négy gólját Deák Donát szerezte. „Nem számítottam rá igazából, hogy így sikerül nekem ez a meccs, megrúgtam az első gólt, aztán jött a második, a harmadik és a negyedik. Nagyon fontos volt ez a találkozó számunkra, úgy futottunk ki, hogy mindenképpen meg akarjuk nyerni, nagyon harapott a csapat, ami látszott is a mérkőzésen” – mondta portálunknak a Junior Sport hetese. „Összességében nagyon jól sikerült az egész hétvége, úgy utaztunk el, hogy szeretnénk mind a tizenkét pontot megszerezni, ami sikerült is” – tette hozzá Deák.

A bajnokságot három kör után kisebb meglepetésre a Siófok vezeti, a címvédő Jászfényszaru a második, míg a harmadik Junior Sportot a Bonyhád követi, a jelenleg még Final Fourt érő negyedik helyen. „Kicsit minket is meglepett, hogy a Siófok vezeti most a bajnokságot, de érkeztek hozzájuk olyan légiósok, akik nagy erősítést jelentenek nekik. A Bonyhád pedig pontokat rabolt a címvédő ellen vasárnap, ami nekünk abból a szempontból nem jött jól, hogy egy esetleges vereséggel picit leszakadtak volna mögöttünk” – értékelte a harmadik forduló történéseit a szegedi játékos.

Az utolsó alapszakasz fordulóban öt mérkőzést játszik még az FC Junior Sport, rögtön a közvetlen rivális Bonyhád ellen nyitják a negyedik kört pénteken, majd egy kőkemény szombat elé néznek a szegedi strandfocisok: előbb a listavezető Siófokkal, majd a címvédő Jászfényszaruval csapnak össze. Vasárnap a Bodon Péter FC és a DEAC ellen zárják az alapszakaszt Paolo Marcelo Rocha tanítványai és bíznak benne, hogy sikerül megtartaniuk a négyesdöntőt jelentő pozíciót. „Paolo munkája nagyon sokat tesz hozzá a csapat játékához, elsősorban védekezésben rakta nagyon rendbe a gárdát, ezt jól mutatja a hétvégén kapott öt gól is, mindamellett, hogy negyvenhétszer találtunk be az öt meccsen. Úgy készülünk, hogy a megszerezhető 15 pontból legalább tizenkettőt szeretnénk begyűjteni az utolsó körben és akkor megtarthatjuk a harmadik helyet az alapszakasz zárásakor” – zárta Deák Donát.

Hírzóna

Fogyatékkal élő gyerekek jártak a szegedi jégkorongcsapatnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy élményben lehetett részük.

Tovább olvasom

Sport

Bánhidi Bence: Okosabban, tökösebben és bátrabban kell játszanunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bánhidi Bence a magyar válogatott vezére és legeredményesebb játékosa volt a napokban befejeződött Európa-bajnokságon. A beálló klasszisteljesítménye alapján bekerült a kontinenstorna All Star-csapatába is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Két ATSK-bronzérem a Budapest Bajnokságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hétvégén rendezték az asztalitenisz utánpótlás-Budapest Bajnokságot, amelyen az ATSK Szeged fiatal versenyzői is részt vettek.

Tovább olvasom

Aktuál