Sport

Strandfoci: Deák Donát mesternégyessel szomorította a tavalyi ezüstérmest

Strandfoci: Deák Donát mesternégyessel szomorította a tavalyi ezüstérmest

2017. július 25., kedd
Strandfoci: Deák Donát mesternégyessel szomorította a tavalyi ezüstérmest
strandfoci_fc_junior_sport_deak_donat

Karnyújtásnyi közelségbe került a Final Four a tökéletes hétvégét záró szegedi strandfocisok számára, akik szombaton Deák Donát mesternégyesével verték a tavalyi ezüstérmest.

Elkapta a fonalat az FC Junior Sport a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga harmadik hétvégéjén.

Paolo Marcelo Rocha

együttese mind a négy mérkőzését megnyerte, 47 rúgott gól mellett mindössze ötöt kapott és az alapszakasz utolsó fordulója előtt a tabella harmadik helyét foglalja el. Ez azt is jelenti, hogy jelen állás szerint részt vehetnek az augusztusi négyesdöntőben és megküzdhetnek a bajnoki címért. A hétvégén egy rangadót is sikerült megnyernie a szegedi gárdának, a tavalyi ezüstérmes Energia SC-t múlta felül 4-1-re a csapat, ahol a szegediek mind a négy gólját

Deák Donát

szerezte. „Nem számítottam rá igazából, hogy így sikerül nekem ez a meccs, megrúgtam az első gólt, aztán jött a második, a harmadik és a negyedik. Nagyon fontos volt ez a találkozó számunkra, úgy futottunk ki, hogy mindenképpen meg akarjuk nyerni, nagyon harapott a csapat, ami látszott is a mérkőzésen” – mondta portálunknak a Junior Sport hetese. „Összességében nagyon jól sikerült az egész hétvége, úgy utaztunk el, hogy szeretnénk mind a tizenkét pontot megszerezni, ami sikerült is” – tette hozzá Deák. A bajnokságot három kör után kisebb meglepetésre a Siófok vezeti, a címvédő Jászfényszaru a második, míg a harmadik Junior Sportot a Bonyhád követi, a jelenleg még Final Fourt érő negyedik helyen. „Kicsit minket is meglepett, hogy a Siófok vezeti most a bajnokságot, de érkeztek hozzájuk olyan légiósok, akik nagy erősítést jelentenek nekik. A Bonyhád pedig pontokat rabolt a címvédő ellen vasárnap, ami nekünk abból a szempontból nem jött jól, hogy egy esetleges vereséggel picit leszakadtak volna mögöttünk” – értékelte a harmadik forduló történéseit a szegedi játékos. Az utolsó alapszakasz fordulóban öt mérkőzést játszik még az FC Junior Sport, rögtön a közvetlen rivális Bonyhád ellen nyitják a negyedik kört pénteken, majd egy kőkemény szombat elé néznek a szegedi strandfocisok: előbb a listavezető Siófokkal, majd a címvédő Jászfényszaruval csapnak össze. Vasárnap a Bodon Péter FC és a DEAC ellen zárják az alapszakaszt Paolo Marcelo Rocha tanítványai és bíznak benne, hogy sikerül megtartaniuk a négyesdöntőt jelentő pozíciót. „Paolo munkája nagyon sokat tesz hozzá a csapat játékához, elsősorban védekezésben rakta nagyon rendbe a gárdát, ezt jól mutatja a hétvégén kapott öt gól is, mindamellett, hogy negyvenhétszer találtunk be az öt meccsen. Úgy készülünk, hogy a megszerezhető 15 pontból legalább tizenkettőt szeretnénk begyűjteni az utolsó körben és akkor megtarthatjuk a harmadik helyet az alapszakasz zárásakor” – zárta Deák Donát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.