Saját mobilizált kormányablakkal indul megyejárásra Csongrád Megyei Kormányhivatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mobil_kormanyablak

Pénteken, a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozik be, a Körös-Toroki Napokon és a SZIN-en is részt vesz, de Csongrád megye minden járásának nagyobb rendezvényén is biztosítja majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket érint is érint, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tavaly szeptemberben az ország akkor még egyetlen mobilizált kormányablakával vitte helybe az ügyintézés lehetőségét 15 Csongrád megyei településre. A körút tapasztalatai és a lakosság pozitív visszajelzése alapján egy saját üzemeltetésű ügyfélszolgálati busz beszerzéséről döntött a hivatal vezetése, mellyel az országban egyedülálló módon, rendszeresen az ügyfelek rendelkezésére tud állni intézményekben, rendezvényeken és fesztiválokon.

A most induló, 7 héten át tartó körúton egyebek mellett idősotthont, bentlakásos intézményt, falunapot látogat végig a KAB busz, amely Derekegyházán, a palacsintafesztiválon várja először az ügyfeleket, július 7-én, pénteken 12 és 14 óra között. Elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség a mozgó Kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni. A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

A Derekegyházi Palacsintafesztiválon a Csongrád megyei mobil ügyfélszolgálathoz érkező ügyfeleket Juhász Tünde megyei kormánymegbízott fogadja, aki az ügyintézésre várókat saját kezűleg sütött palacsintával látja vendégül.

Előző sztori

Kóser vágóhidat adtak át Csengelén - a világ minden tájára eljutnak a magyar termékek

Default thumbnail
Következő sztori

Díjazták a furmint borkiválóságokat

Legutóbbi hasonló cikkek