Közélet

Saját mobilizált kormányablakkal indul megyejárásra Csongrád Megyei Kormányhivatal

Saját mobilizált kormányablakkal indul megyejárásra Csongrád Megyei Kormányhivatal

2017. július 5., szerda
Saját mobilizált kormányablakkal indul megyejárásra Csongrád Megyei Kormányhivatal
mobil_kormanyablak

Pénteken, a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozik be, a Körös-Toroki Napokon és a SZIN-en is részt vesz, de Csongrád megye minden járásának nagyobb rendezvényén is biztosítja majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket érint is érint, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tavaly szeptemberben az ország akkor még egyetlen mobilizált kormányablakával vitte helybe az ügyintézés lehetőségét 15 Csongrád megyei településre. A körút tapasztalatai és a lakosság pozitív visszajelzése alapján egy saját üzemeltetésű ügyfélszolgálati busz beszerzéséről döntött a hivatal vezetése, mellyel az országban egyedülálló módon, rendszeresen az ügyfelek rendelkezésére tud állni intézményekben, rendezvényeken és fesztiválokon. A most induló, 7 héten át tartó körúton egyebek mellett idősotthont, bentlakásos intézményt, falunapot látogat végig a KAB busz, amely Derekegyházán, a palacsintafesztiválon várja először az ügyfeleket, július 7-én, pénteken 12 és 14 óra között. Elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség a mozgó Kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni. A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított. A Derekegyházi Palacsintafesztiválon a Csongrád megyei mobil ügyfélszolgálathoz érkező ügyfeleket

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott fogadja, aki az ügyintézésre várókat saját kezűleg sütött palacsintával látja vendégül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.