Nyári menetrend a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi_konyvtar01kf

A könyvtár fiókkönyvtárai július 31-től augusztus 18-ig zárva tartanak. Fotókiállítás és gyermekkönyvtár várja az érdeklődőket a Dóm téri központban.

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai július 31-től augusztus 18-ig zárva tartanak. A könyvtár Dóm téri központjában július 17-től szeptember 2-ig rövidített nyitvatartási időben várják az olvasókat. Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10-től 18 óráig, csütörtökön 13-tól 18 óráig, szombaton 10-től 16 óráig állnak a látogatók rendelkezésére.

Időn túli üzenetek – Gyeviki János fotói

Gyeviki János fotóiból nyílik kiállítás augusztus 3-án, csütörtökön 17 órakor a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Az Időn túli üzenetek című tárlat képeit Dusha Béla fotóművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködik Fabulya Andrea.

„Immár 47 éve keresem a pillanatot – bízom benne, hogy sokak örömére –, amikor a fény képet varázsol. Ezeken a fotóimon nem szerepel ember, de egy meggörbült rozsdás szög, egy megcsavart drót, egy öreg kerítésoszlop hordozza elődeink kéznyomát és üzenetét” – írta kiállításának ajánlójában Gyeviki János. A tárlat szeptember 5-ig tekinthető meg.

Gyeviki János PhD. 1949. augusztus 23-án született Szegeden. A Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen 1972-ben szerzett gépészmérnöki -, majd 1978-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnöki diplomát. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának egyetemi docenseként ment nyugdíjba. 1970 óta fotografál. 1977 óta tagja a Szegedi Fotóklubnak, 2015 óta a SZAB Fotóművészeti Munkabizottságnak.

Szabadulójáték, birodalomhódító, meséről-mesére

Óvodásoktól a diákokig, több korosztálynak való mesék és játékok sokaságát kínálja augusztusban a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára. Játszó-társ-kör címmel július 31-én, hétfőn indul a Társasjátékok hete. A program támogatója a szegedi Gyerekterep Játékbolt és Foglalkoztató Központ. A Kódjátszma című „könyvtári e-szabadulójátékra” jelentkezők QR-kód-vadászatban tehetik próbára ügyességüket.

Keresd a kérdést! – a fölhívás a könyvek labirintusába csábítja a gyerekeket. A résztvevők között a hónap végén ajándékokat sorsolnak ki.

A Birodalomhódító könyvtár-tér-játék résztvevői a Könyvkirály birodalmát fedezhetik fől.
A Meséről-mesére sorozatban diafilmeket vetítenek a legkisebbeknek. A Mesevárat pedig különféle próbák után foglalhatják el a vállalkozó kedvű gyerekek.

A Gyermekkönyvtár vakációs programjainak részletei itt érhetőek el.

Előző sztori

Labdarúgás: a Szent Mihály nyerte a Marika-kupát + FOTÓK

Következő sztori

A hódmezővásárhelyi Szent István Király-templom megáldásának 80. évfordulóját ünneplik