Sport

Női vízilabda: a legcsillogóbb érem a cél a világbajnokságon

Női vízilabda: a legcsillogóbb érem a cél a világbajnokságon

2017. július 16., vasárnap
Női vízilabda: a legcsillogóbb érem a cél a világbajnokságon
Bujka Barbara

Bujka Barbaráék Japán ellen kezdik meg világbajnoki szereplésüket Budapesten, a Szerbiában szerzett Európa-bajnoki cím után ezúttal egy hazai világbajnoki arannyal gazdagodnának.

Japán ellen kezdi meg szereplését vasárnap este a női vízilabda-válogatott a budapesti vizes világbajnokságon. A kilenc hetes, maratoni felkészülést Egerben zárta Bíró Attila csapata, ahol az olimpiai és világbajnok Egyesült Államokkal közösen készültek a torna nyitányára. "Ez egy hosszú felkészülés volt, de úgy érzem, hogy mindent megtettünk azért, hogy eredményesek legyünk. Ott állunk ahol állnunk kell" - mondta portálunknak Bujka Barbara, a válogatott centere. Utolsó felkészülési mérkőzését is a címvédő ellen vívta a csapat Miskolctapolcán, a Vodafone-kupa záró napján nagyon megnehezítették az USA dolgát

Keszthelyi Ritáék

, az amerikaiak csak az utolsó percben döntötték el a találkozó sorsát. "A Vodafone-kupán meccsről meccsre fejlődtünk. Mindenkit meg tudunk verni, ha egységesek vagyunk. Mindig van hova fejlődni és még tudunk is sok mindenben. Meccsről meccsre koncentrálunk és minden találkozón a legjobb tudásunk szerint akarunk játszani. Természetesen a legcsillogóbb érem a cél" - tette hozzá a játékos "Az ausztrálok elleni döntetlen kicsit meglepő volt számomra ezen a felkészülési tornán, de ők sokat erősödtek a kínai Világliga óta, aztán az amerikaiakkal is egy szoros mérkőzést tudtunk játszani, amire az utóbbi években nem volt példa. Az látszik, ha a csapat jól elkapja a mérkőzések elejét, akkor bárkit le tud győzni, és ha ez összejön a negyeddöntőben, elődöntőben, akkor nem lesz, aki megállítsa a magyar csapatot. A hazai pálya is inkább előny lehet a lányok számára, hiszen azt a legutóbbi, hazai rendezésű Eb-n is megmutatták, hogy mennyit számít a közönség segítsége – mondta megkeresésünkre

Molnár Péter

, a Szegedi Női Vízilabda Egyesület vezetőedzője. "Remélem az egész csapat pozitív motivációként fogja megélni a hazai pályát. Szerintem nagyon jó érzés lesz ennyi ember előtt játszani, akik nekünk szurkolnak" - tette hozzá Bujka Barbara, aki az előző idényt Szegeden töltötte, ám a következő klubszezont már minden valószínűség szerint nem a Tisza-parton kezdi meg a center. Meg nem erősített információink szerint ugyanis az újonnan alakuló Ferencvárosnál folytatja pályafutását. A center kulcsszerepet játszhat a magyar válogatott sikeres világbajnoki szereplésében, a rutinos, Európa-bajnok és olimpiai negyedik játékos az egyetlen balkezes a 13 fős világbajnoki keretben.

Bíró Attila

csapata kedden a franciák ellen száll medencébe, majd a hollandok ellen zárja a csoportkört csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.