Közélet

Nézőpont Intézet: egyértelmű fölényben a Fidesz-KDNP

Nézőpont Intézet: egyértelmű fölényben a Fidesz-KDNP

2017. július 1., szombat
Nézőpont Intézet: egyértelmű fölényben a Fidesz-KDNP
Áder János

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint szűk egy évvel a választás előtt egyértelmű fölényben van a Fidesz-KDNP, a kormánypártokkal az előkampány-időszak után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve.

Az elemző intézetnek a Magyar Idők számára készült felmérése szerint, amelynek összegzését szombaton juttattak el az MTI-hez, júniusban a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t. "A kormánypártokkal így a jövő évi választási kampány főpróbája után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve" - írták. A Jobbik szimpatizánsi tábora 11 százalékos, míg az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki. A kisebb pártok közül a DK 3, az LMP és a Momentum Mozgalom pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt, valamint a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos. A legvalószínűbb listás választási eredmények szerint a Fidesz-KDNP 41 százalékon áll, a Jobbik a listás szavazatok 23, az MSZP 15, a DK 5 százalékát szerezné meg. Ezen a bázison az LMP és a Momentum Mozgalom tábora 4-4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párt 3, az Együtt 2, a Párbeszéd és a Liberálisok pedig egyaránt 1 százalékon állnak - olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében. A Nézőpont Intézet személyes közvélemény-kutatása 2017. június 2-18. között készült 2000 ember megkérdezésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.