Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Gazdaság

Már Szegeden is igényelhető a fogyasztóbarát lakáshitel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pénz_bér_fizetés

A Magyar Nemzeti Bank által minősített fogyasztóbarát lakáshitel július 3-tól igényelhető az FHB banknál. A szegedi ingatlanirodák a kereslet növekedését várják az új lehetőségtől, a lakosok pedig a sokkal kedvezőbb feltételekben bíznak.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel címet elsőként az FHB Bank nyerte el a Magyar Nemzeti Bank pályázatán. A bank fiókjaiban a július 3-tól igényelhetőek a hitelek. “Már az első napon, hétfőn az ország egész területéről érkeztek megkeresések. Számos érdeklődő kért tájékoztatást a két szegedi bankunkban is” – mondta Kappéter Béla, a pénzintézet tanácsadó főmunkatársa.

A kedvezőbb hiteligénylés mellett továbbra is igényelhető a CSOK, az adó-visszatérítési támogatás, a lakásbiztosítás és egy egyéb hiteltermékek, számlacsomagok és megtakarítási lehetőségek.

A hitelbírálati határidő maximum 15 napot vesz igénybe, ebben az esetben, ha az igénylő minden feltételnek megfelel, akkor 2 munkanapon belül folyósítani kell neki a kért összeget. A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75%-a lehet, de semmiképp nem haladhatja meg a 150 000 forintot.

“A fogyasztóbarát hitelt 5, illetve 10 éves kamatperiódusokban rögzített kamattal vehetik igénybe. A felvehető hitel összege 1 és 50 millió forint közötti mozoghat, 3-30 évig terjedő futamidővel. A kamatfelár mértéke 3,5 százalékpontban van maximálva, vagyis az induló kamat legfeljebb ennyivel haladhatja meg az adott kölcsönre meghatározott kamatváltoztatási mutatót. De 150 ezer forint havi jóváírás teljesítése esetén kamatkedvezmény kapható” – tette hozzá a szakember.

A szegedi ingatlanirodák többsége már tud a fogyasztóbarát lakáshitel adta lehetőségekről, és ezzel kapcsolatos megkeresés is érkezett hozzájuk. De voltak olyanok is, akikhez még nem érkeztek olyan ügyfelek, akik ilyen módon szeretnének lakáshoz jutni.

“Ingatlanokra mindig van kereslet, és mindenki a legkedvezőbb hitelt keresi. Egyértelmű, ha az ingatlanpiacon rugalmasabban lehet hitelhez jutni, az meghozza a vásárlói kedvet. Ezért az erre vonatkozó igények növekedésében bízunk” – mondta Csányi Gabriella a Városi Ingatlaniroda közvetítő munkatársa.

A SZEGEDma.hu által megkérdezettek nagy része még nem halott a fogyasztóbarát lakáshitel nyújtotta lehetőségekről, ennek ellenére sokan élnének a kedvezőbb hitellel. “Nem hallottam még erről az alternatíváról. Ha hitelt vennék fel, akkor viszont a kedvezőbb opciót választanám. Természetesen csak akkor, miután informálódtam feltételekről. Nem vagyok kompetens a témában, de vonzóak az ideálisabb feltételek”- nyilatkozta Fekete Zsolt egyetemista. Králik Gáborné sem zárkózik el az ajánlat elől. Pillanatnyilag nem áll lakásvásárlás előtt, de ha úgy adódna a helyzet, akkor mindenképp a kedvezményesebb törlesztőrészletű hitelt választaná.

Hírzóna

A jövő évi költségvetésről szavaznak a parlamentben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A napirend alapján huszonhat javaslatról szavaznak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Tatai-tó partján álló színvonalas nyaralóházat ingyenes használatra anonim magánszemélyek ajánlották fel.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ötmilliós turisztikai fejlesztés indult Földeákon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Tovább olvasom

Aktuál