Mabisz: több lett a természeti katasztrófából fakadó kár az utóbbi években

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az elmúlt években azt tapasztalta, hogy határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma – közölte a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Gilyén Ágnes azt mondta, a tendencia mind a károk számából, mind a kifizetett összegből látszik. Megjegyezte, hogy felbukkantak korábban ismeretlen jelenségek, mint például a tornádó.

Felidézte, hogy június 21. és 30. között csaknem 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot. Ezek meglehetősen nagy számok, ráadásul nem foglalják magukban sem az elmúlt másfél nap viharait, sem a mezőgazdasági és a gépjárművekkel kapcsolatos károkat – hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem terjed ki természeti károkra. Ezek fedezéséhez casco szükséges, ilyenből azonban csupán 850 ezret tartanak nyilván, holott a gépjárművek száma 4,8 millió. Ráadásul, ebből a 850 ezer cascóból sem mindegyik teljes körű – közölte a szóvivő.

Default thumbnail
Előző sztori

Gyémánt Liga - Márton Anita második Párizsban

Következő sztori

Díjesővel zárult a szentmihályi labdarúgószezon + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek