Közélet

Leszakadt ágak és megrongálódott villanyvezetékek a vihar nyomában

Leszakadt ágak és megrongálódott villanyvezetékek a vihar nyomában

2017. július 12., szerda
Leszakadt ágak és megrongálódott villanyvezetékek a vihar nyomában

Negyven lakossági bejelentés érkezett az éjjeli órákban a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mezőgazdasági terménytároló gyulladt ki kedden reggel Bordány külterületén. Az építmény a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében lángolt, a tűz átterjedt a szomszédos garázs tetőszerkezetére is. A szegedi, a ruzsai és a kiskunhalasi tűzoltók érkeztek a helyszínre, több vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben két ember enyhe füstmérgezést szenvedett. Kedden éjszaka újabb vihar érte el Csongrád megyét. A reggeli órákig mintegy negyven lakossági bejelentés érkezett a vihar okozta károkkal kapcsolatban. Szeged és Hódmezővásárhely térségéből érkezett a legtöbb segélyhívás. Hódmezővásárhelyen, a Pacsirta utcában villanyvezetékre dőlt egy húsz méter magas fa, a Lázár utcában a lehasadt ágak szakították le a légvezetékeket. Az egyik Ormos Ede utcai lakásban a szúnyogháló és a redőny is kitört, veszélyeztetve a gyalogosok forgalmát, a Rudnay Gyula utcában pedig parkoló autóra dőlt egy több méter magas fa. Szegedről hajnali négy órakor az Osztrovszky utcából és a Bartók térről is jelezték a lakosok, hogy egy nagy méretű fa a közelben futó távvezetékre dőlt, a Szamos utcában pedig szintén a parkoló autókat rongálták meg a leszakadó faágak. A hódmezővásárhelyi és a szegedi hivatásos egységek a szerda reggeli órákban is folytatták a viharkárok felszámolását. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.