Labdarúgás: súlyos vereséget szenvedett a Békéscsabától a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

foci_labdarugas_labda_jatek_kf

Az első félidőben rövid idő alatt kapott három gól hamar eldöntötte a találkozó kimenetelét – végül 8-1-re verte a Békéscsaba a Hódmezővásárhelyt.

Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC: Major László együttese a másodosztályú Békéscsabával találkozott, a mórahalmi edzőtáborukat töltő viharsarkiak keretüket kettéosztva, amolyan vegyes csapattal álltak fel, hiszen 18 órától a szintén az NB III-ra készülő Füzesgyarmattal játszott a keret másik fele.

A HFC-nél több próbázó is pályára léptt: a 25 éves Laczkó Dávid Somogy megye bajnokcsapatában, a Balatonlellében játszott, ahol 21 góljával házi gólkirály lett. A 21 esztendős Nádházi Ákos a vásárhelyiekkel azonos csoportban lévő Dabasban futballozott az előző idényben, míg a 28 éves Prasler Thomas a szintén harmadosztályú Jászberényben töltötte az előző szezont.

Fáradtan mozgott a Vásárhely, amit a félidő felénél ki is használt a Békéscsaba: előbb Birtalan Botond büntetőből volt eredményes, majd Nagy Istvánt követően Birtalan már a második gólját szerezte, így három perc alatt 3-0-ra elhúztak a lilák. Kormányos Kolos ugyan a szünet előtt még szépíteni tudott, de a második félidőben nem lassított a Csaba, amely felőrölte ellenfelét, és végül nyolc gólig jutott.

A Hódmezővásárhely legközelebb július 15-én, szombaton 11 órától a Füzesgyarmat ellen játszik hazai környezetben.

Felkészülési mérkőzésen

Hódmezővásárhelyi FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-8 (1-3)
Mórahalom.
HFC: Bordás – Kormányos, Huszár, Kökény, Pataki, Mezei, Nádházi, Máté, Prasler, Laczkó D., Fábián. Csere: Kovács K., Szarvas, Darida, Orovecz, Szabó M. D., Bartyik N., Végh A. Vezetőedző: Major László.
Békéscsaba: Ribánszki – Kmetykó, Viczián, Mészáros, Szalai, Nagy I., Király P., Zahorán, Birtalan, Ilyés, Gyurján. Csere: Mácsai, Kun. Vezetőedző: Boér Gábor.
Gól: Kormányos ill. Birtalan (3), Nagy I., Gyurján, Kun, Huszár (öngól), Mácsai.

Előző sztori

Budapest Pride – Az esélyegyenlőség mellett álltak ki a szónokok

Következő sztori

Kajak-kenu válogató – Duplázó győztesek