Sport

Kajak-kenu: sikerült Nádas Bencéék terve

Kajak-kenu: sikerült Nádas Bencéék terve

2017. július 18., kedd
Kajak-kenu: sikerült Nádas Bencéék terve
nadas_totka_plovdiv_eb_fb

Két aranyéremmel zárta a bulgáriai Plovdivban rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságot Nádas Bence, aki olimpiai számban is bizonyított a hétvégén.

A 16 éremmel az éremtáblázat élén végző magyar csapat remek szerepléséből alaposan kivették a részüket a Démász Szeged VE versenyzői, akik összesen öt arany- és egy bronzérmet szereztek az Európa-bajnokságon. A szegediek közül a legeredményesebbnek Nádas Bence bizonyult, aki Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milánnal alkotott négyes hajójával a tokiói olimpia műsorán is fent lévő K4-500 méteren szerezett Európa-bajnoki címet, e mellett pedig Tótka Sándorral alkotott párosuk szintén az 500 méter párosban is a legjobbnak bizonyult. "Idén már olimpiai szám a K4-500 méter, ez érezhető is volt a nemzetközi mezőnyben. Nagyon boldogok voltunk a négyes után, a páros pedig a hab volt a tortán. A felkészülésünkben a négyes élvez prioritást, a tavalyi Eb-hez képest idén sokkal szorosabb volt a befutó, látszik, hogy férfi kajakban mindenki erre a számra készül. Erős mezőny volt, ahol sikerült nyernünk, bízunk benne, hogy a vb-n is jó pályát tudunk majd menni, ami szintén éremmel párosul" - fogalmazott portálunknak Nádas Bence. Mindkét döntő izgalmasra sikerült: négyesben a szlovákok győztesnek hitték magukat, de mégis a magyar egység ért célba előbb, míg a párosoknál a táv felénél nem is volt dobogós Nádas Bence és Tótka Sándor, a befutnál azonban mintegy fél hajónyi hosszal értek a riválisok előtt célba. "Egy egyenletes pályát építettünk fel a párosnál, a válogatón inkább egy nagy rajtot mentünk. Sikerült a tervünk, a tökéletes pályával egy 2008-as világrekordot is megdöntöttünk. A táv felénél tudtuk, hogy annyi erő még van bennünk, hogy utol fogjuk érni a többieket, nem volt bennünk kétség azt illetően, hogy képesek vagyunk megcsinálni" - tért ki a páros döntőre Nádas Bence. A 21 éves sportoló úgy látja, az Eb-n felmérhették, hogy hol tartanak a nemzetközi mezőnyhöz viszonyítva, egyúttal a maximumot hozták ki a szereplésükből, tekintve, hogy egy Eb-arannyal jöttek haza egy olimpiai számban, így jó esélyt lát arra, hogy az augusztus 24-én kezdődő világbajnokságon mindkét számban rajthoz állhasson, amelyekben Eb-aranyat szerzett. "Tudjuk, hogy jó úton haladunk, ezen kell tovább járnunk, ugyanakkor nem szabad hátradőlnünk, hiszen a vb-ig még van öt hét. Addig egy kis újraalapozás vár ránk, majd újból élesítjük a formánkat. Ez adott egy kis plusz erőt számunkra, a rávezető hét után kezdődhet újra a formaélesítés, de Hüvös Viktor edzőnknek biztosan megvan a terve, nekünk csak követnünk kell az instrukciókat, és kihozni magunkból a maximumot" - nyilatkozta Nádas Bence. A két megszerzett aranynak köszönhetően bizonyára figyelni fognak az egységre a racicei vb-n is: ezzel kapcsolatban megjegyezte, lerakták a névjegyünket Plovdivban. "A szlovákok azt hitték, megnyerték az Eb-t, megmutattuk nekik, hogy képesek vagyunk a címvédésre. Meglepetés volt a K2-500 méteren szerzett aranyunk, mostantól kezdve biztos, hogy figyelnek ránk a világbajnokságon. Azon leszünk, hogy legalább ezt nyújtsuk majd Racicében is" - zárta Nádas Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.