Kajak-kenu: DÉMÁSZ Szeged érem a maratoni Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

miskolczyfruzsina2

Miskolczy Fruzsina kellemes meglepetést okozva szombaton ezüstérmet szerzett a felnőtt női kenus mezőnyben a Portugáliában rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. A DÉMÁSZ Szeged VE versenyzője vasárnap ünnepli a 20. születésnapját, így duplán ünnepelhet a hétvégén.

– Gratulálunk és egyúttal boldog születésnapot is kívánunk! Ez a felnőtt Eb-ezüst egy megelőlegezett szülinapi ajándék?

– Így is mondhatjuk, igen. Az volt az egyik célom, hogy egyszer egy komoly nemzetközi versenyen érmet szerezzek, ezért most nagyon boldog vagyok, hogy ezen az Európa-bajnokságon fel tudtam állni a dobogóra.

– Hogyan élted meg a versenyt?

– Összesen 19 kilométert eveztünk, és egészen a hajráig nagyon jól éreztem magam a pályán, egyáltalán nem voltam fáradt. Az utolsó körnél viszont jött egy holtpont, ezért egy kicsit szenvedős lett a vége. Szerencsére addigra már elég komoly előnyt szereztem a harmadik helyen kenuzó spanyol lánnyal szemben, így nem forgott veszélyben az ezüstérmem.

– Milyen érzés volt ott állni a dobogón?

– Nagyon jó! Az első két napban minden versenyt végig néztem és nagyon motivált, hogy a válogatott ilyen sikereket ért el, bíztam benne, hogy én is hozzá tudok majd tenni valamit a csapat teljesítményéhez. Ez az ezüstérem nagy motivációt ad a jövőre nézve.

Default thumbnail
Előző sztori

Rétvári: a betegbiztonságot erősíti az e-recept

Következő sztori

Porondon voltak a békák a Hód Úszóknál + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek