Közélet

Itthon vagy! – Hódmezővásárhelyről és az Emlékpontból + FOTÓK

Itthon vagy! – Hódmezővásárhelyről és az Emlékpontból + FOTÓK

2017. július 10., hétfő
Itthon vagy! – Hódmezővásárhelyről és az Emlékpontból + FOTÓK
emlekpont_itthon4

Az MTVA az ország turisztikai értékeit bemutató sorozata, az Itthon vagy! stábja május utolsó napjaiban Hódmezővásárhelyen forgatta a műsor július 7-én sugárzott epizódját. A forgatócsoport felkereste az Emlékpontot, a zsinagógát és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyet is.

Az Emlékpontban

Miklós Péter

intézményvezető mutatta be a közgyűjtemény tevékenységét, a kiállított és az informatikai rendszeren keresztül elérhető anyagokat, valamint szólt az Emlékpontnak az oktatásban betöltött szerepéről is. A stáb a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen nemcsak a holokauszt vásárhelyi történéseiről, hanem a város embermentőiről, továbbá a zsinagógáról is gyűjtött anyagot a húszperces filmhez, amelyben látható a Tornyai János Múzeum, a Belvárosi Fazekasház, de feltűnik benne Kardoskút, Mártély és a csomorkányi templomrom is. A műsor anyaga

itt érhető el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.