/

Ismerkedési vetélkedők, zumba és vendégek az ÁGOTA-táborban (2. nap) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_szombat_delutan_viz_foci33_gs

Aktívan telt a nap Doboz-Szanazugon, a XXI. ÁGOTA Országos Táborban, folytatódott az ismerkedés, különleges vendégekkel zajlott a hivatalos megnyitó, valamint vízi parádé is várta a gyermekeket.

A XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborban a gyermekeknek a délelőtt során egy nagyon érdekes és aktív ismerkedési vetélkedősorozatot szerveztek, ahol az alcsoportoknak az összetartás, az összetartozás élményének megvalósulásában is részük lehetett. Ezt követően, ebéd után hivatalos megnyitón különleges vendégeket fogadtak, köztük Kiss Rigó Lászlót a Szeged- Csanádi Egyházmegye püspökét, Czibere Károlyt, az EMMI a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárát, Kovács Józsefet, Békés megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, Köves Mihály, Doboz polgármesterének képviseletében Aratóné Vágner Margitot, Tolnai Pétert. a Békés megyei közgyűlés alelnökét, Kakas Bélát, a Csongrád megyei közgyűlés elnökét, Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott képviseletében Marosvölgyi Emesét, Perec Sándort, a Békés megyei gyermek és ifjússági közalapítvány kuratóriumi elnökét, Honosiné Máhr Ágnest, Honosi Mihályt és Dombi Péter főorvost és családjukat, a békés megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője, Sziszák Katalin képviseletében Rabi Judit gyermekvédelmi gyámot, Mezey Róbertet, a Csongrád megyei Kormányhivatal szociális és gyámügyi osztályának osztályvezetőjét, Berta Árpádnét, a Csongrád megyei Szgyf kirendeltség vezetőjét, Szügyi Jánost, a Csongrád megyei Tegyesz igazgatóját, Tóth István támogatót, Nagy Gábor Dánielt, a DARTKE Egyesület elnökét, Farkas Csaba támogatót, valamint Nógrádi Tibort, a Csongrád megyei labdarúgó szövetség elnökét.

A megnyitót követően a vendégeket körbevezették a táborban, a gyerekek pedig addigra már zumbáztak, emellett folytatódtak a játékos szabadidős programok, mint a csocsó, a pingpong, a kézműves programok.

Ezek mellett elindult a tábori futball-bajnokság, a délután pedig vízi parádéval zárult, majd finom vacsora várta a táborozókat, melynek keretein belül felköszöntötték a születésnaposokat. A vacsora után zenés szórakozó esttel zárták le az aktív napot az ÁGOTA résztvevői.

“A gyerekek egyre jobban feloldódnak, egyre jobb a hangulat, barátságok szövődnek, rendkívüli élmény megtapasztalni, hogy bár az ország különböző pontjairól érkeztek a gyermekek, a közös sors, illetve az itteni atmoszféra igazi közösségé kovácsolja őket” – mondta el hírportálunk Kothencz János, az ÁGOTA alapítvány alapítója.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

no images were found

Előző sztori

Atlétika: Eperjesi László volt az első Ormai László-díjazott

Következő sztori

Tusványos, posványos, ingoványos – Orbán Viktor beárazta a magyar ellenzéket