Közélet

Hamarosan indul a 21. évi Állami Gondozottak Országos Találkozója, az ÁGOTA Tábor + FOTÓK

Hamarosan indul a 21. évi Állami Gondozottak Országos Találkozója, az ÁGOTA Tábor + FOTÓK

2017. július 20., csütörtök
Hamarosan indul a 21. évi Állami Gondozottak Országos Találkozója, az ÁGOTA Tábor + FOTÓK
agota_tabor_szerda13_gs

A 150 önkéntes felkészítése ért véget csütörtökön Doboz-Szanazugban, így pénteken indulhat a XXI. ÁGOTA Országos Tábor.

A MOL-Új Európa Alapítvány, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően július 18-20. között 150 önkéntest készített fel az ÁGOTA Alapítvány elméleti és gyakorlati tapasztalatok átadásával a XXI. ÁGOTA Országos Tábor speciális kihívásaira. Az EFOP-1.3.5-16-2016-00807 („ÁGOTA® a közösségért és a társadalmi szerepvállalásért”) nyertes pályázatban megfogalmazott céloknak megfelelően az önkéntesek felkészítést kaptak az állami gondoskodásban élő gyermekekkel és fiatalokkal való foglalkozáshoz. A mostani, közvetlen a gyermekek megérkezése előtti képzést még két korábbi negyedévi képzés előzte meg.

agota_tabor_szerda02_gs

A felkészítés célja, hogy az állami gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok speciális jellemzőinek ismerete mellett, a tábor ideje alatt is jól hasznosítható gyakorlati tapasztalatokat is elsajátítsanak az önkéntesek. A három napos elméleti felkészítést követően az alapítvány lehetőséget biztosít a megszerzett ismeretek gyakorlatban történő elmélyítésére is.

agota_tabor_szerda21_gs

A csapatépítés, valamint az önkéntesek érzékenyítése mellett pszichológiai, pedagógiai ismeretek átadására is sor került a 3 napos felkészítésen, mely elengedhetetlenül szükséges a gyerekekkel való foglalkozáshoz. A hatékony kommunikáció, valamint az adekvát konfliktus-kezelés eszköztárát bemutató modulok segítségével az önkéntesek felkészültek a karitatív szolgálatra. A XXI. évi országos ÁGOTA tábor résztvevői minden megyéből érkeznek. A résztvevői összlétszám 500 fő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.