Hamarosan indul a 21. évi Állami Gondozottak Országos Találkozója, az ÁGOTA Tábor + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_szerda13_gs

A 150 önkéntes felkészítése ért véget csütörtökön Doboz-Szanazugban, így pénteken indulhat a XXI. ÁGOTA Országos Tábor.

A MOL-Új Európa Alapítvány, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően július 18-20. között 150 önkéntest készített fel az ÁGOTA Alapítvány elméleti és gyakorlati tapasztalatok átadásával a XXI. ÁGOTA Országos Tábor speciális kihívásaira. Az EFOP-1.3.5-16-2016-00807 („ÁGOTA® a közösségért és a társadalmi szerepvállalásért”) nyertes pályázatban megfogalmazott céloknak megfelelően az önkéntesek felkészítést kaptak az állami gondoskodásban élő gyermekekkel és fiatalokkal való foglalkozáshoz. A mostani, közvetlen a gyermekek megérkezése előtti képzést még két korábbi negyedévi képzés előzte meg.

agota_tabor_szerda02_gs

A felkészítés célja, hogy az állami gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok speciális jellemzőinek ismerete mellett, a tábor ideje alatt is jól hasznosítható gyakorlati tapasztalatokat is elsajátítsanak az önkéntesek. A három napos elméleti felkészítést követően az alapítvány lehetőséget biztosít a megszerzett ismeretek gyakorlatban történő elmélyítésére is.

agota_tabor_szerda21_gs

A csapatépítés, valamint az önkéntesek érzékenyítése mellett pszichológiai, pedagógiai ismeretek átadására is sor került a 3 napos felkészítésen, mely elengedhetetlenül szükséges a gyerekekkel való foglalkozáshoz. A hatékony kommunikáció, valamint az adekvát konfliktus-kezelés eszköztárát bemutató modulok segítségével az önkéntesek felkészültek a karitatív szolgálatra.

A XXI. évi országos ÁGOTA tábor résztvevői minden megyéből érkeznek. A résztvevői összlétszám 500 fő.

no images were found

Előző sztori

Mogherini: a délkelet-európai országok európai integrációja prioritás az EU számára

Következő sztori

Áder: a globális vízválság mára fenyegető valósággá vált