Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozlekedesbiztonsagi_tabor

Megnyitotta kapuit a Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor, amelyet huszadik alkalommal rendeznek meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kishomoki Kiképzőbázisán. A program célja a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítése, de a klasszikus nyári szabadidős elfoglaltságok sem maradhatnak el.

A július 14-éig tartó táborban a rendőrség által szervezett közlekedési versenyen kiemelkedő helyezést elérő gyermekek vehetnek részt, valamint a rendőrség rajzpályázatán jeleskedők is bekerülhettek. A táborozóknak a városi, majd a megyei fordulókon továbbjutva az országos döntőn kellett bizonyítaniuk, s a szerencsések jutalmul a táborban való részvétel lehetőségét kapták. Az esemény nemzetközi jellegét erősíti, hogy a Temes megyei Rendőr-főfelügyelőségből már sokadik alkalommal érkeznek táborozók, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítványtól hat további gyermek van jelen a táborban – tudtuk meg Vad Róbert őrnagytól, a Balesetmegelőzési Bizottság titkárától. A tábor megnyitója kellemes hangulatban telt, Vad Róbert készségesen tájékoztatta a bázisra költözőket a hét menetrendjéről, amelyek között a szakmai programok mellett a vakációs tevékenységek is megtalálhatóak lesznek.

A tábor célja, hogy a nyári szünidő mellett ne csak a klasszikus elfoglaltságokban legyen része a fiataloknak, hanem olyan ismeretanyag átadásában is részesüljenek, amely a hétköznapi életük során hasznossá válhat. A rendőrség fontosnak tartja, hogy a gyerekek bepillantást nyerjenek a munkájukba. A tábor célközönsége a felső tagozatos általános iskolások, hiszen ők már érdeklődnek a komolyabb témák iránt. A szakmai programok keretén belül a bázisra érkezik a hét folyamán többek között a tűzoltóság, akik tűzvédelmi oktatást tartanak a résztvevő 23 általános iskolásnak, valamint a vöröskereszt is. Elsősorban a közlekedés szempontrendszerei alapján történik az oktatás, azonban az elsősegélynyújtás is fontos szerepet kap, hogy a táborba érkező iskolások megtanulják, hogyan kell egy sebesülést ellátni.

A tábor egyik lakója, Lázár Réka már ötödik alkalommal vesz részt a nyári táborban, amellyel kapcsolatban azt emelte ki az általános iskolából elballagott lány, hogy itt mindenkinek lehetősége nyílik új barátokat szerezni, valamint olyan ismereteket is elsajátíthatnak, amelyekre a mindennapok során nem lenne lehetőségük.

Vad Róbert hangsúlyozta, a nyári programok sem maradhatnak el a hét során. A táborozók a korábbi évekhez hasonlóan külsős helyszíneket is meglátogatnak. Az első nap az ismerkedésé, kedden Kecskemét lesz az úti cél, ahol a repülőbázist tekinti meg a csapat, majd egy szerdai mártélyi fürdőzés után csütörtökön a gyulai várfürdő fog felüdülést hozni a nagy melegben. Az eseményekkel teli hetet pedig egy tábortűz melletti beszélgetés zárja majd csütörtök este. A Kishomoki Kiképzőbázis megfelelő választás a tábornak, hiszen minden adott, ami egy eredményes táborhoz nélkülözhetetlen. Az erdei környezet, a faházak, illetve a tópart tovább erősíti a tábor hangulatát. Az érdeklődők száma az évek során egyre több, amely a Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor népszerűségét és létjogosultságát bizonyítja.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Az egyetemi továbbtanulást támogató programjait fejleszti az SZTE

Következő sztori

Futsal: Szegeden készül az Európa-bajnokságra a cukorbeteg válogatott

Legutóbbi hasonló cikkek