Közélet

Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK

Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK

2017. július 10., hétfő
Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK
kozlekedesbiztonsagi_tabor

Megnyitotta kapuit a Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor, amelyet huszadik alkalommal rendeznek meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kishomoki Kiképzőbázisán. A program célja a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítése, de a klasszikus nyári szabadidős elfoglaltságok sem maradhatnak el.

A július 14-éig tartó táborban a rendőrség által szervezett közlekedési versenyen kiemelkedő helyezést elérő gyermekek vehetnek részt, valamint a rendőrség rajzpályázatán jeleskedők is bekerülhettek. A táborozóknak a városi, majd a megyei fordulókon továbbjutva az országos döntőn kellett bizonyítaniuk, s a szerencsések jutalmul a táborban való részvétel lehetőségét kapták. Az esemény nemzetközi jellegét erősíti, hogy a Temes megyei Rendőr-főfelügyelőségből már sokadik alkalommal érkeznek táborozók, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítványtól hat további gyermek van jelen a táborban – tudtuk meg

Vad Róbert

őrnagytól, a Balesetmegelőzési Bizottság titkárától. A tábor megnyitója kellemes hangulatban telt, Vad Róbert készségesen tájékoztatta a bázisra költözőket a hét menetrendjéről, amelyek között a szakmai programok mellett a vakációs tevékenységek is megtalálhatóak lesznek. A tábor célja, hogy a nyári szünidő mellett ne csak a klasszikus elfoglaltságokban legyen része a fiataloknak, hanem olyan ismeretanyag átadásában is részesüljenek, amely a hétköznapi életük során hasznossá válhat. A rendőrség fontosnak tartja, hogy a gyerekek bepillantást nyerjenek a munkájukba. A tábor célközönsége a felső tagozatos általános iskolások, hiszen ők már érdeklődnek a komolyabb témák iránt. A szakmai programok keretén belül a bázisra érkezik a hét folyamán többek között a tűzoltóság, akik tűzvédelmi oktatást tartanak a résztvevő 23 általános iskolásnak, valamint a vöröskereszt is. Elsősorban a közlekedés szempontrendszerei alapján történik az oktatás, azonban az elsősegélynyújtás is fontos szerepet kap, hogy a táborba érkező iskolások megtanulják, hogyan kell egy sebesülést ellátni. A tábor egyik lakója,

Lázár Réka

már ötödik alkalommal vesz részt a nyári táborban, amellyel kapcsolatban azt emelte ki az általános iskolából elballagott lány, hogy itt mindenkinek lehetősége nyílik új barátokat szerezni, valamint olyan ismereteket is elsajátíthatnak, amelyekre a mindennapok során nem lenne lehetőségük. Vad Róbert hangsúlyozta, a nyári programok sem maradhatnak el a hét során. A táborozók a korábbi évekhez hasonlóan külsős helyszíneket is meglátogatnak. Az első nap az ismerkedésé, kedden Kecskemét lesz az úti cél, ahol a repülőbázist tekinti meg a csapat, majd egy szerdai mártélyi fürdőzés után csütörtökön a gyulai várfürdő fog felüdülést hozni a nagy melegben. Az eseményekkel teli hetet pedig egy tábortűz melletti beszélgetés zárja majd csütörtök este. A Kishomoki Kiképzőbázis megfelelő választás a tábornak, hiszen minden adott, ami egy eredményes táborhoz nélkülözhetetlen. Az erdei környezet, a faházak, illetve a tópart tovább erősíti a tábor hangulatát. Az érdeklődők száma az évek során egyre több, amely a Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor népszerűségét és létjogosultságát bizonyítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.