Közélet

Green Holidays: a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága is vizsgálatot indított

Green Holidays: a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága is vizsgálatot indított

2017. július 11., kedd
Green Holidays: a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága is vizsgálatot indított

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban - közölte a fővárosi kormányhivatal az MTI érdeklődésére kedden.

A MUISZ hétfőn sajtótájékoztatón közölte: a Green Travel irodát tavaly törölték az utazásszervezők nyilvántartásából, amely azonban a működés megszüntetése helyett a tevékenységi kör bővítésével átalakította a Green Holidays irodát. A Green Holidays utazásszervezési engedélyének megszerzése előtt egy utazásközvetítő cég az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva értékesítette az indulhatunk.hu oldalon. Az utasok két különböző céggel szerződtek, ami alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. A MUISZ 2016 végén levélben hívta fel az engedélyezési hivatal figyelmét, hogy a Green Travel árualapját értékesítik, szabálytalanul, több külön szerződéssel, külön számlázással. A kormányhivatal kedden megerősítette: a MUISZ tavaly december 9-én tett bejelentést a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH) az indulhatunk.hu oldallal kapcsolatban. Az oldalt üzemeltető cégnél lefolytatott hatósági helyszíni ellenőrzés feltárta, hogy a weboldalon utazási csomagként (azaz két szolgáltatási elemet tartalmazó csomagként) hirdetett szolgáltatásokat valójában nem egy szolgáltató nyújtja. Így az ügyletben szereplő egyik cég tevékenysége sem merítette ki a jogszabályok szerinti utazásszervezői tevékenység definícióját, ezért az MKEH megállapításai szerint jogosultság nélküli utazásszervezői tevékenységet nem végzett egyik szolgáltató sem. Mivel azonban a honlapon közzétett információk alkalmasnak tűntek a fogyasztók megtévesztésére, a hatóság a Gazdasági Versenyhivatalt kereste meg az eset kivizsgálása miatt - írták. Közölték: a SzállásOutlet Kft.-vel szemben a Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat, amelyben azt vizsgálja, hogy a honlapon levő tájékoztatásokkal, illetve azok hiányával folytat, illetve folytatott-e tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot. A Green Holidays Kft. július másodikán vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Múlt szerdán minden utas hazaérkezett Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.