Egyetem

Gazdálkodj okosan – Elstartolt a SZTE GTK EcoCamp-tábora +FOTÓK

Gazdálkodj okosan – Elstartolt a SZTE GTK EcoCamp-tábora +FOTÓK

2017. július 24., hétfő
Gazdálkodj okosan – Elstartolt a SZTE GTK EcoCamp-tábora +FOTÓK
echo_taborn_mj 006

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos EcoCamp-tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik pénzügyi ismereteiket.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának főépülete immár hatodik alkalommal a középiskolásoké. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba ötvennél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra. Az eredetileg harminc főre tervezett tábor létszáma, így negyvennyolc főre bővült. Az ötnapos rendezvényt hagyományosan az SZTE GTK aulájában nyitották július 24-én. „Hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg egy gondolat, azzal a céllal, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúrát valamilyen formában fejleszteni kéne. A szervezők arra gondoltak, hogy ezt leginkább a középiskolások pénzügyi tudatosságra való „nevelésén” keresztül érhetnék el, így született meg a tábor” – nyilatkozta a SZEGEDma Hírportálnak

Vilmányi Márton

, az SZTE GTK dékánja. Kiemelte, a táborban sok játék, élmény és program vár a középiskolásokra, akik interaktív módon fejleszthetik a tudásukat. A teljes projektben 20-25 fő oktató vesz részt, akik 22 fő önkéntes egyetemista háttérbeli munkájával adhatják át tudásukat. Délelőttönként szakmai fejlesztőprogramok, délután játékos csapatépítők várják a fiatalokat. Az első napon a résztvevőket 4-5 fős kiscsoportokra osztják, akik a hét folyamán egymással versenghetnek, majd pénteken a tábor zárásaként prezentáció formájában kiselőadásokat tartanak. Kedden az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület tart előadást, melynek mottója a „Pénzügyekről józanul” lesz. A nap további részébe a statisztikai ismereteké lesz a főszerep. „Fontos, hogy tudjuk mi az adat, de ugyanennyire fontos, hogy megtudjuk mi áll ennek hátterében” – fogalmazta meg a statisztikai adatok lényegét

Kocsis-Nagy Zsolt

a Központi Statisztikai Hivatal főosztály vezetője. A szerda a marketing és prezentációs készségfejlesztés jegyében telik, csütörtökön pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a látványpedagógia módszereivel egy interaktív foglalkozás keretében kísérlik meg bemutatni az adót.

Kovács Péter

általános dékánhelyettes a tábor szervezője zárásként kiemelte, hogy a táborba jelentkezők közül többen is vannak, akik az SZTE GTK karán képzelik el a jövőjüket, így nekik a csütörtök duplán tartogat izgalmat, az akkor kiderülő felvételi pontszámok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.