Gazdálkodj okosan – Elstartolt a SZTE GTK EcoCamp-tábora +FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

echo_taborn_mj  006

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos EcoCamp-tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik pénzügyi ismereteiket.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának főépülete immár hatodik alkalommal a középiskolásoké. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba ötvennél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra. Az eredetileg harminc főre tervezett tábor létszáma, így negyvennyolc főre bővült. Az ötnapos rendezvényt hagyományosan az SZTE GTK aulájában nyitották július 24-én.

„Hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg egy gondolat, azzal a céllal, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúrát valamilyen formában fejleszteni kéne. A szervezők arra gondoltak, hogy ezt leginkább a középiskolások pénzügyi tudatosságra való „nevelésén” keresztül érhetnék el, így született meg a tábor” – nyilatkozta a SZEGEDma Hírportálnak Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja. Kiemelte, a táborban sok játék, élmény és program vár a középiskolásokra, akik interaktív módon fejleszthetik a tudásukat. A teljes projektben 20-25 fő oktató vesz részt, akik 22 fő önkéntes egyetemista háttérbeli munkájával adhatják át tudásukat.

Délelőttönként szakmai fejlesztőprogramok, délután játékos csapatépítők várják a fiatalokat. Az első napon a résztvevőket 4-5 fős kiscsoportokra osztják, akik a hét folyamán egymással versenghetnek, majd pénteken a tábor zárásaként prezentáció formájában kiselőadásokat tartanak. Kedden az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület tart előadást, melynek mottója a „Pénzügyekről józanul” lesz. A nap további részébe a statisztikai ismereteké lesz a főszerep. „Fontos, hogy tudjuk mi az adat, de ugyanennyire fontos, hogy megtudjuk mi áll ennek hátterében” – fogalmazta meg a statisztikai adatok lényegét Kocsis-Nagy Zsolt a Központi Statisztikai Hivatal főosztály vezetője. A szerda a marketing és prezentációs készségfejlesztés jegyében telik, csütörtökön pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a látványpedagógia módszereivel egy interaktív foglalkozás keretében kísérlik meg bemutatni az adót.

Kovács Péter általános dékánhelyettes a tábor szervezője zárásként kiemelte, hogy a táborba jelentkezők közül többen is vannak, akik az SZTE GTK karán képzelik el a jövőjüket, így nekik a csütörtök duplán tartogat izgalmat, az akkor kiderülő felvételi pontszámok miatt.

no images were found

Előző sztori

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben egy felmérés szerint

Következő sztori

Sikerrel mutatták be a Rózsa Sándorról szóló rockoperát Mórahalmon