Közélet

Gazdag Ferenc: Macron és Schulz célja az európai integráció továbbfejlesztése

Gazdag Ferenc: Macron és Schulz célja az európai integráció továbbfejlesztése

2017. július 21., péntek
Gazdag Ferenc: Macron és Schulz célja az európai integráció továbbfejlesztése

Az elakadt európai integráció lendületbe hozása a célja Emmanuel Macron francia államfő és Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt párizsi találkozójának - mondta Gazdag Ferenc Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakember szerint miközben Németország a maastrichti kritériumok betartását várja, Franciaország számára a költségvetési deficit és más pénzügyi, gazdasági paraméterek teljesítése is komoly nehézségeket okoz. A franciák többek között azt várják német partnereiktől, hogy a német közbeszerzés javítson a francia exporton. A francia vezérkari főnöknek a katonai költségvetés megkurtítása miatti lemondásáról a szakértő úgy vélekedett: a francia költségvetési deficit miatti német nyomás erősebbnek bizonyult, mint a francia katonai vezetés.

Gazdag Ferenc

felidézte, hogy mikor a vezérkari főnök kifejezte fenntartásait a megszorítások miatti, Macron úgy reagált: "Én vagyok a főnök!"

Pierre de Villiers

az első vezérkari főnök az 1958-ban alapított V. francia köztársaság történetében, aki lemondott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.