Fidesz: Vona nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vona Gábor

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a magyar nyugdíjasokat.

Hidvéghi Balázs hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről, ahogyan “gúnyolódik a magyar nyugdíjasok egy nagy részén, a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elnöke pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását. “A hatalomért és a pénzért mindenre képes a Jobbik elnöke, még arra is, hogy belegázoljon hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe, önérzetébe, önbecsülésébe” – mondta Hidvéghi Balázs, aki ismét arra hívta fel Vona Gábort, kövesse meg azokat az idős embereket, akiket megsértett szavaival.

Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat “a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy “hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság hétfőre tervezett rendkívüli ülése – amelyen több téma mellett például a vizes világbajnokság tapasztalatairól, az orosz-azeri wifi-ügyről kértek volna tájékoztatást -, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a nemzetbiztonsági bizottság nem válhat kisstílű belpolitikai csatározások színterévé. A testületet inkább azért kellene összehívni, mert az illegális migráció komolyan növeli Európában a terrorveszélyt – tette hozzá. Szerinte az ellenzékiek nagy része nem hajlandó elfogadni, hogy “most vagyunk túl egy világraszóló sikeren”, a vizes vb-n, és teljesen megalapozatlan állításokból próbálnak belpolitikai tőkét kovácsolni.

“Ebben mi nem fogunk részt venni. Ilyen értelemben mondtuk azt, hogy ezt a bizottsági ülést, úgy tűnik, a Soros-féle csapat hívta össze” – fogalmazott. Azt is mondta, messzemenőkig indokolatlannak tartja egy országgyűlési bizottság összehívását egy wifi-szolgáltató miatt.

A Duna Aréna üzemeltetését firtató kérdésre Hidvéghi Balázs azt válaszolta: hamarosan döntés születik róla, egyúttal jelezte azt is, hogy el fogják végezni a terv szerint következő átalakításokat a létesítményben.

Az állami vezetők bérplafonja érdekében indított népszavazási aláírásgyűjtésről a politikus azt mondta: “várjuk meg, mi lesz az aláírásgyűjtés vége”. Azt ugyanakkor álságosnak, hiteltelennek nevezte, hogy “az ellenzék, amely korábban, amikor kormányon volt, sokmilliós fizetéseket hagyott meg, és egyébként a nyugdíjakat csökkentette, emelte az áfát (…) és a rezsiköltségeket”, az most így próbál tőkét kovácsolni.

Előző sztori

Indul a Művészetek Katedrája – Szerdán kezdődik a mesterkurzus-sorozat Makón

Következő sztori

Bemutatkoznak a szabadtéri statisztái: Kaszab Tamás és Reguli Máté