Közélet

Fidesz: a Czeglédy által vezetett bűnszervezet vélhetően különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak

Fidesz: a Czeglédy által vezetett bűnszervezet vélhetően különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak

2017. július 9., vasárnap
Fidesz: a Czeglédy által vezetett bűnszervezet vélhetően különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak
Czeglédy Csaba

Erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus ezt azzal indokolta, hogy a legújabb információk szerint egy ausztriai titkos széfben, ami

Czeglédy Csaba

tulajdonában volt, 1 kilogramm mennyiségben aranytömböket foglaltak le, mintegy 11 millió forint értékben, ennek ellenére a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK), hallgatásával még mindig védelmet biztosít Czeglédy Csaba számára.

Budai Gyula

közölte: "úgy látszik, hogy az MSZP-ben az a divat, hogy a párt pénzeket és a piszkos kampány pénzeket ausztriai számlákon, illetve titkos széfekben tartják". Utalt Simon Gábor, volt szocialista politikus esetére, aki szavai szerint szintén egy ausztriai bankszámlán tartotta az MSZP-hez köthető pénzeket. A Fidesz olyan kérdésekre keresi választ, mint például: "igaz-e, hogy Czeglédy biztosította az MSZP-nek a telefonközpont szolgáltatást a kampányban?" - mondta Budai Gyula, hozzátéve, ráadásul az is felvetődik, hogy a Czeglédy által működtetett diákszövetkezet diákjait erre használták fel. Választ várnak arra is, hogy "áramlott-e kampánypénz az MSZP-hez és a DK-hoz Czeglédytől?", illetve, hogy "elfogadtak-e Czeglédytől pénzt vagy más szolgáltatást az ügyben érintett két ellenzéki párt politikusai?" Budai Gyula szerint mindezek után az a legfontosabb kérdés, hogy "Czeglédy Csabát ezekért a szolgáltatásokért ügyvédi megbízásokkal fizette-e ki az MSZP és a DK", valamint, hogy "hány MSZP-s és DK-s politikusnak van ügyvédi megbízása Czeglédy Csabánál?" A fideszes politikus újságírói kérdése válaszolva felidézte: a Csongrád Megyei Főügyészség pénteken számolt be arról, hogy egy ausztriai pénzintézet széfjéből 1 kilogramm tömbaranyat foglaltak le, amelynek az értéke 10-11 millió forint. A széf Czeglédy Csaba tulajdonában volt. Ez egy tényállítás az ügyészség részéről - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.